Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MauraFrog93

Tongue Web

Polecane posty

Gość MauraFrog93

Miał ktoś kolczyka Tongue Web'a ? Jak długo nie mogliście jeść ? Idę jutro do studia i piercer będzie robił mi to przekłucie ale mam nadzieję że w święta będę mogła już wszystko zjeść :)

Gość Inka***
Nie rób tego dziecko, bo badania pokazały, że jest to prosta droga do raka języka :O

Gość prędzej chłopaka
badania podłużne wykazały,że kobiety z tym czymś w języku dostają większe napiwki od klientów (podczas orala)

Gość Inka***
Jej ciało, ale pomysł kiepski :O http://www.erodzina.com/index.php?id=2,107,0,0,1,0 U 35% badanych noszących taki kolczyk stwierdzono opadnięcie dziąseł po czterech latach, a jeśli był to kolczyk długi to u aż 50% i to już po dwóch latach. Dłuższe kolczyki łatwiej uderzają w dziąsła ocierając je i prowadząc do ich uszkodzenia. Opadnięte dziąsła są wrotami dla wnikających bakterii, które mogą wywoływać bolesne stany zapalne i prowadzić do nadwrażliwości zębów. Kruszenie i ułamywanie się zębów było częstsze w przypadku krótkich kolczyków, jako że łatwiej niż długie jest je umieścić między zębami i bezwiednie przygryzać. Zniszczone zęby stwierdzono u 47% badanych po ponad czterech latach od założenia kolczyka. W badanej grupie częściej stwierdzano także uzależnienie od papierosów. Przyczynia się ono do szybszego powstawania kamienia nazębnego i utraty masy kostnej i ilości więzadeł utrzymujących zęby w zębodole. Wraz z zakażeniami wokół zębów, opadniętymi dziąsłami i niezbyt przyjemnym zapachem z ust nie tworzą nader pięknego obrazu.

Gość Inka***
no jest mały, ale podrażnia non-stop w ustach. Poza tym mozna załapać uczulenie na metal z jakiego jest wykonany. Skórka nie warta wyprawki w tym przypadku :O Oczywiscie dziewczyna zrobi jak zechce, jak ktos tu słusznie zauważył - to jej ciało. ALE jak dzieciak chce zrobic sobie krzywdę dla kaprysu to trzeba mu uswiadomić potencjalne ryzyko :)

Gość MauraFrog93
Doskonale wiem o podanych powyżej potencjalnych możliwościach zagrożeń jakie może wywołać kolczyk. Nie przeszkadza mi to.. Mam już kolczyki inne w różnych miejscach (oczywiście w granicach rozsądku) i wszystko jest w porządku. I nie jest to kwestia kaprysu a upodobań indywidualnych aczkolwiek możecie odbierać to różnie :) PrettyLittleSecrets : święte słowa w pierwszej wypowiedzi :D Inka*** : jesteś osoba całkowicie przeciwną kolczykowaniu ciała (wnioskuje z wypowiedzi oczywiście mogę się mylić) takie osoby zazwyczaj znajdą setki powodów by kogoś od danego zamiaru odwieźć -.- znajdą każdy argument, który według nich jest niepodważalny nawet gdyby równał się on z całkowitym absurdem :)

Gość Inoi
ja mam kolczyka jakos 3 miesiące, można normalnie jeść, ale pić, palić nie wolno oraz gorących i ostrych potraw bo to podrażnia. nie możesz też jeść dużo nabialu i myć kolczyka 3 razy dziennie solą fizjologiczna i zęby też często myć bo robi się osad na kolczyku, w razie pytań pisz na emaila Inooi@wp.pl :)

Gość IQ140
J****e idiotki, gardze wami :O

Gość gość
Wkurza mnie to ze ludzie ktorzy nie maja kolczyka i wyczytaja informacje w necie od razu robia czarne scenariusze ( a to jakiegos raka zlapiesz albo polkniesz w nocy kolczyka itp.). To jest takie same myslenie ze nie moge wychodzic z domu bo mnie ktos napadnie ( to co? Mam siedziec valy czas w domu?). Moim zdaniem to przesada. Jezeli zrobisz sobie kolczyk u profesjonalisty to nic ci nie powinno byc. Ja mam i zyje. Nic mi sie nie dzieje z zebami ani dziaslamia mam kolczyk od okolo 5 lat. Wiec polecam ci to ;)

Gość Kari5297
robienie nie jest bolesne, musisz dbać, ale to jak o każdy kolczyk. :) polecam bananka, bo innymi możesz zahaczac o zęby. i uzbroj się w cierpliwość, żeby zakrecic kolczyk. masakra :( ale ogólnie jest swietny :)