Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiezapytam znawców .

czy schudne jedzac tylko te produkty??

Polecane posty

czy schudne jedzac warzywa + chudy drób + chudy biały ser + ananasa + grejpfruta , i nic wiecej??? a po schudnieciu stopniowo bym wprowadzała kasze ciemny ryz itd ??

okdzieki za odpowiedź zapomniałam jeszcze o jajkach gotowanych ?

Może jeszcze kefir, jogurt, maślanka niskotłuszczowe, często zalecane przy odchudzaniu.

ok dzieki za podpowiedz w sumie jogurt naturalny przyda sie do sałatek ;)

Gość volga_jasnowidzaaa
mysle ze spokojnie:)

zaopatrzyłam sie w mase mrozonek wszelkiego rodzaju zupy ,kalafor brokuła itd bede walczyc moze ktos sie przyłączy w sumie to swiat tylko wigilia bedzie jak dla mnie nie dietetyczna a 1 i drugi dzien dam rade połkne pieczona rybke w piekarniku i kapuche z grochem i grzybami i jakos przetrwam :)

Polecam ci przepisy drugiej fazy Dukana, myślę, że sporo dopasujesz do swojej dietki.Ja nie dukanuję od roku, a nadal chętnie korzystam z przepisów.

Gość fyudd44
Jeśli ten drób jest z prawdziwiej wiejskiej kurki a nie z sklepów bo tam drób ma duzo hormonów które powodują raczej tycie a nie chudnięcie i nie dostarczą do organizmu żadnych witamin i jeszcze orrganizm oduczy sie od zwykłych produktów i potem efekt jojo polecam zmniejszenie talerzy i ćwiczenia efekt w miesiąc już widoczny :)

Gość ankaakk
A gdzie w tym menu są zdrowe tłuszcze, które powinny stanowić ok. 1/3 zapotrzebowania kalorycznego (czyli dawać ok. 500 kcal) w diecie? Chcesz się problemów skórnych nabawić? Włosów Ci nie szkoda? Niedobory witamin Ci niestraszne? Dodaj masło, jajka, oliwę, orzechy, olej lniany, awokado, tłuste ryby. Ser jak już to półtłusty, chudy to przetworzone wytłoki. A w ogóle to policz kaloryczność tego, co masz zamiar jeść bo jak będzie za mało (a będzie na 100%) to sobie tylko przemianę materii rozwalisz i piękne jojo zafundujesz.

Gość wwrrr
Ankaakk, a czy maslo jest zdrowym tluszczem? Ja bym go do tej grupy nie zaliczyla.

Gość kulawa nastoletnia
Masło jest bardzo zdrowym tłuszczem, ale trzeba ustalić (na podstawie swojego zapotrzebowania i menu) ile można go zjeść. A dieta beznadziejna. Obcinasz wszystkie tłuszcze, czyli witaminy. Ponadto - brak tłuszczy na dłuższą metę prowadzi do niedoskurczu serca :O

Gość kulawa nastoletnia
Masełko z awokado zaspokoi zapotrzebowanie na tłuszcze jednonienasycone (wielonienasyconych i nasyconych ma śladowe ilości) a organizm potrzebuje wszystkich :P

zgadza sie , podalam jako przyklad , mozna dodac jeszcze zdrowe tluszcze ktore sa potrzebne ( niekoniecznie do smarowania chleba ) ale do iinych potraw

Gość kulawa nastoletnia
A co to są zdrowe tłuszcze? Bo ja do tej pory słyszałam tylko o jednych niezdrowych (trans) a w prawdziwym maśle ich nie ma.

Gość *liliann
@ kulawa nastoletnia Zdrowe tłuszcze znajdziesz, np. w orzechach, oliwie czy rybkach.

Gość kulawa nastoletnia
Wnioskuję, że zdrowe to według was nienasycone :) Coś ta nagonka na nasycone zatacza coraz szersze kręgi ;)

wiec dodam jeszcze oliwe z oliwekłyzkę na garnek zupy , łykam tran w kapsułkach wiec nie bedzie problemów z skóra dzieki za rady ;) co do masła to jestem za, ale nie duze ilosci jak ktos zje jedna czy dwie kromeczki chleba z masłlllem to sie nic nie stanie a jak ktos je 10 kromek z masłem to róznica jest, ale to i tak lepiej niż przetworzona wysoko margaryna

Właśnie przeczytałam, że 7 orzechów włoskich dziennie dostarcza więcej kwasów omega-3, niż wynosi zalecana dzienna dawka. Zgadzam się też z poprzedniczkami, jeśli chodzi o ryby.

Gość schudłaś?????????????????
up up