Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Atema

Swiat dziecka jest jednak piekny. Swieta, oczekiwanie na Gwiazdora itd

Polecane posty

Gość Atema

Szkoda, ze dzisiaj swieta nie maja juz tej magii

Gość cooohooo
ciekawe czy gdyby cie ojciec bil twoj swiat bylby taki piekny

Gość Atema
Przepraszam, ze mialam normalnych rodzicow

Gość Atema
Mowie o swietach, nie o mikołajkach

Gość Dziadek Mróz
otulona_snem Ne żaden kretyński nawiedzony stetryczały Mikołaj,tylko normalny Dziadek Mróz

Gość Atema
W Polsce mowi sie Gwiazdor, przynajmniej we Wroclawiu. Dziadek mroz to rosja. A Mikolaj przychodzi w mikolajki, cos ci sie pomylilo

Gość Atema
Mikolaj byl biskupem i dzis na jego czesc obchodzi sie mikolajki. W wigilie jest gwiazdor (np w Niemczech mowi sie na niego Weinahctsmann w przeciwienstwie do Nikolausa, czyli Mikolaja). Ogladasz za duzo reklam coca coli, w ktorych pojawia sie santa claus - nie jest on Mikolajem, gdyz po angielsku mikolaj to saint nicholaus). Poczytaj troche, nie tylko bravo girl;-)

Gość nie kazdego stac na świętowani
większośc rodzin w polsce nie stać na świętowanie sporo rodzicow ma problem alkoholowy duzo zalezy od rodzicow teraz wiele osob jestr za granicą i niem oga przyjechac na swieta bo to sie im nie oplaca pamietam jak sie szkole podstawowej rozmawialo to wiele dzieci mowilo ze nie lubi dzielenia sie opłatkiem ani kolacji wigilijnej. świeta najfajniejsze sa dla tych co na nich zarabiaja i po to zostały wymyślone

Gość jestem z Warszawy....
U nas tez jest Mikolaj,a nie jakis Gwiazdor:o

Gość dziewczyna jak malinaaa
glupia jakas jestes ja jestem z pomorskiego i nie ma u nas jakiegos zafajdanego Gwiazdora tylko Mikolaj

Gość swieta swiettta
Gwiazdor-beznadziejna nazwa, faktycznie gwiazdora to w serialach można szukać. Mikołaj? Czy to nie idiotyczne, że 6 grudnia i w wigilię pod choinkę prezenty przynosi wam Mikołaj? Mikołajki są 6.12 a wiadomo że Mikołaj raz w roku wyrusza z dalekiej Laponii do dzieci. Dziadek Mróz - ok, Aniołek - ok. Jestem z Podkarpacia i u nas, a przynajmniej w mojej rodzinie na wigilię dzieciom nie wciska się już kitów, tylko wiadomo, że rodzina sobie nawzajem robi prezenty na GWIAZDKĘ. Nie gwiazdka przynosi, tylko z okazji gwiazdki każdy każdemu wręcza upominek.

Gość Lodz sie klania
u nas też jest Mikolaj:)