Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hankauu

czy warto? jak to wygląda? POMOCY

Polecane posty

Gość hankauu

czy był ktoś z was u dietetyka ? jak wygląda taka wizyta ? dietetyk może odmówić mi pomocy , jeśli nie jestem otyła a moje BMI jest prawidłowe ? Od razu napisze , że nie chcę się wychudzić do kości , ale prawidłowe BMI to nie oznacza , że mam idealnie szczupłe ciało .. dokładnie to nie jestem zadowolona z dolnych partii ... Dietetyk też pomoże mi z ćwiczeniami ,, dobra je itd , aby wyszczuplić te partie ciała ? czy to już raczej do jakiegoś instruktora fitness?? z góry dzieki ..

studiuje medycyne ze specjalizacja dietetyka :) nie nie moze odmowic Ci pomocy ... ustali jadlospis jak najbardziej korzystny dla Twojej wagi i organizmu :)

Gość hankauu
a co z cwiczeniami? dietetycy też się na tym znają?

nie :) dietetyk ustali Ci odpowiednia diete w ktorej znajdzie sie określona liczba kalorii i skladników odzywczych . dietetyk moze zasugerowac pewna forme cwiczen ale z tym to raczej musisz sie udac do trenera :)

Gość hankauu
i w jakim celu kila razy się go odwiedza? czyżby nie był pewien np ułożonego jadłospisu dla pacjenta , i analizuje po pewnym czasie w razie upewnienia, działania diety ?ile kosztuje taka wizyta .. w normalnym miasteczku ..

Gość hankauu
z góry dzieki za odp , i wybacz PERUSIA za tyle pytań , ale czuję , ze jestes po prostu odpowiednią osobą i dlatego Cb pomęczyć muszę :D .. i na pewno z chęcią to zrobię :D

Pierwsze spotkanie to dość długa rozmowa i może trwać nawet półtorej godziny. Omawiany jest ogólny stan zdrowia, tryb życia, wysiłek fizyczny, nawyki żywieniowe, przeprowadzany jest wywiad dietetyczny. Podczas tej wizyty omawia się ulubione produkty i te, których wolą ludzie unikać oraz omawia sie rozkład dnia i dobierane do niego są pory oraz ilość posiłków. Na pierwszą wizytę warto przynieść wyniki badań krwi wizyty u dietetyka to conajmniej miesieczna kuracja . a koszt to w granicach 350 zl do 400 zl w miesiecznej kuracji ...

nie ma sprawy w koncu troche sie na tym znam :) a ze tak spytam chcesz zrzucic na wadze tak ? :)

Gość hankauu
tak tak .. najchętniej zrzuciłabym ok. 10 kg , ale wiem , że chyba raczej nie jest to możliwe.. moje BMI to 20.4 i choć jest to prawidłowe , to nie jestem zadowolona z wyglądu swoich dolnych partii .. dodam , że chciałabym wreszcie się przełamać i zacząć jeść warzywa itp , bo w tych sprawach jestem niejadkiem , gdyż nie za często zdarza mi się zjesc warzywo bądź owoca... może nie będe już taka poboczna i powiem wprost , że nie jadam wcale :I .. zdarzy mi się raz na miesiać zjesc np z ryżem i kurczakiem .. wiem katastrofa..

no do warzyw polecam Ci sie przelamac :) niezbedne sa do oczekiwanych efektow :) ile masz wzrostu ? :) polecam przede wszystkim cwiczenia :) oczywiscie dopowiednia dieta takze :) skad jestes ? :)

Gość hankauu
może lepiej przejść na komunikacje w formie e-maila? :D szczerze, to nie bardzo przepadam za forami internetowymi :) proszę napisać na mojego e-maila : changemyself@o2.pl będe wdzięczna :D

Gość gość
A wicie może do jakiego dietetyka warto iść w Warszawie?