Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 777777777777888888888888888999

Skaza Białkowa a Refundacja mleka

Polecane posty

moje dziecko ma zdiagnozowaną skazę , dzisiaj odebrałam receptę na mleko i myslałam że skoro lekarz już zdiagnozował skazę to mleko będzie ze znizką a na recepcie jednak nie zapisał P jak choroba przewlekła tylko X. tak się teraz zastanawiam czy skoro mam płacić 100% za mleko czy nie darowac sobie tego lekarza pilnowac recept płacić za nie skoro i tak to mleko i tak się da kupic bez recepty?

Gość Nasturcja Mama
dla mnie to trochę dziwne bo znam 3 mamy z takimi przypadkami i wszystkie placily za mleko znacznie taniej ze wzgledu wlasnie na posiadanie recepty...skonsultuj sie z lekarzem jeszcze raz

no tak chyba zrobię nie wpadłam na to od razu potem mi się przypomniało,,,że tam powinno być p. receptę jeszcze mam bo nie byłam jeszcze w aptece to chyba się znów do lekarza przejdę...

Gość mamama27
recepta powinna być ze zniżką - 50% - a to naprawde sporo - taki nutramigen kosztuje ponad 26 zł a ze zniżką płaci się 13... idź do lekarza żeby dał z niżke - bo mlek ci troche pójdzie na tydzień - to już lepiej za to kupić coś dziecku

Gość eeerrrteee
idz do lekarza i poproś o poprawienie recepty jak maleństwo zacznie dobrze mleko tolerować idź po kolejną receptę i niech lekarz wypisze Ci max tyle ile może. Marsz do apteki i wykup bo nie wiadomo jakie listy refundacyjne wchodzą od nowego roku

Gość a ja.....
a pytałaś w aptece? Ja na każdej recepcie mam X a refundacja jest.

Gość eeerrrteee
na x nie przysługuje refundacja:) mleko jest wydawane wtedy pełnopłatnie