Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa;)

SWIATECZNE DANIA

Polecane posty

Gość mimi___2689
pepina sos chrzanowy sama robisz?

Gość straznik swiat
NieLubieNiedziel : straznik jaki ty tepy i nietolerancyjny jestes, szkoda mi cie Nie obrażaj mnie, to po pierwsze. Po drugie: szkoda, ze twoje tradycje ograniczaja sie wylacznie do zarcia smierdzacej obrzydliwej ryby Akurat moje tradycje nie ograniczaja sie tylko do jedzenia. Święta to dla mnie czas zadumy i czas spędzony z rodziną i Bogiem, czas kolędowania....A to,że jedzenie również jest elementem świątecznym to już inna kwestia.

Gość ladyInBrown
U mnie w ty roku będzie: zupa grzybowa z kluseczkami, zabielana śmietaną Uszka z barszczem czerwonym Krokiety z żółtym serem i pieczarkami pierogi z grzybami i kapustą oraz pierogi z kapustą i serem Sledż z rodzynkami, śledż w śmietanie i śledż w oleju Karp pieczony Ryba (jeszcze nie wiem jaka!) w galarecie Racuchy na słodko Keks z bakaliamii Rolada makowa Sernik z brzoskwiniami na zimno lodowiec Z mięs: pieczeń wieprzowa, indyk pieczony, wędliny, kiełbasy itp.

Gość pan domu
Barszcz, karpia i śledzie robię ja, żona lepi uszka i pierogi, smaży krokiety oraz puiecze makowca, szwagierka robi rybę po grecku i sernik, córka przynosi szarlotkę oraz tort.

Gość w moim rodzinnym domu
nie jemy ani sledzi, ani karpia :)

Gość skora w ktorej zyje
Karp, barszcz i uszka, galareta, krokiety, sledzie, ryba po grecku, faszerowana pieczarki, salatka wiosenna, salatka z pomaranczy i rukoli, pasztet drobiowy, wedliny, pieczone poledwiczki, sos grzybowy, kapsuta z grzybami i grochem, kus -kus, bezy, makowiec, ciasto drozdzowe z bakaliami, sernik

Gość skora w ktorej zyje
a i gruszki w occie!

Gość skora w ktorej zyje
moze jak mi czasu starczy, to takie paszteciki w ciescie francuskim z wersja z miesem i wersja ze szpinakiem.

Gość będzie barszczyk, do tego
uszka, śledzik, ryba - filet z pangi i szczupak, troszkę kapustki z grzybami, pierożki z grzybkami, warzywa w galarecie na wigilie i z mięsem na dwa dni świąt, gołąbki z ryżem i grzybkami oraz marchewką, łazanki. Ciast symbolicznie kawałek makowca i baba.Dużo w te święta nie jadamy.

Gość pada snieg,pada snieg,pada sni
-kluaki slaskie -sos grzybowy -pieczony pstrag i smazony karp -zupa z suszonych grzybow lesnych -sledzie w 3 smakach -pierogi z kapusta -kapusta z grzybami -kompot z suszu -makowiec -fale dunaju -piernik korzenny Miesa: de voaile, zrazy wolowe, kotlety mielone oraz pieczona kaczka, bigos, golabki, wedliny

Gość wigilijna wieczerza
barszczyk z uszkami i grzybowa z kluseczkami do wyboru kluski z makiem racuchy gołąbki pierogi z kapusta i grzybami karp, leszcze oraz panga kapusta z grochem sledzie w smietanie ryba w galarecie kisiel ciastka - tort owocowy, piernik, sernik oraz baba mięso - kurczak grilowany, skrzydelka w miodzie, roladki z piersi, baleron, salceson, kielbasa, poledwica, boczek

Gość juz sie nie moge doczekac!
Nie moę się już doczekać na wieczorną zupę grzybową, łazanki z makiem, karpia, sledziki, pierogi i te wszystkie ciasta. To moje najulubiensze potrawy!

Gość kapuśniaczka
kapuśniak, śledż w sosie musztardowym i w ziołach, ryba w galarecie, krokiety, łazanki, kluski z makiem, racuchy, pierogi, kisiel, makowiec, 3bit, sernik, uszka, gołąbki

Gość kropkaNadI.
-karp -barszcz i uszka pierogi z grzybami -kapusta z grochem -sledź 3 rodzaje -chałka z miodem -kluski z makiem -krokiety -kompotz suszonych owocow -keks angielski -bigos -sernik z galaretką baba drozdzowa

Gość nie obchodze swiat
ale barszcz z uszkami lubie ;-)

Gość karpik!
juz sie nie moge doczekac nastepnych swiat :((