Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giuzeppe

Dobrze,ze mieszkam w domu, a nie w bloku jak szczur

Polecane posty

Gość giuzeppe

DOmek mam na szczescie nowy, wybudowany w 2006 na Mokotowie. W blokach nie ma zycia - wszedzie smierdzacy sasiedzi, halas i brak wlasnego ogrodka. Nie moglabym tak zyc

Gość giuzeppe
Mieszkam w warszawie od 19 lat (mialam 12 lat jak sie przeprowadzalam z milanowka). Na poczatku miast przytlaczalo mnie wielkoscia, dopiero po roku nauczylam sie wszystkich glownych dzielnic, podstawowych ulic i dojazdu. A dalej juz poszlo, wiec nie ma problemu. Najgorsi sa jednak ludzie przyjezdni,ktorzy nie pasuja do klimatu warszawy

Podobno Ci, którzy przeprowadizli się z innych miast do Wwy uważają się za wielkich panów i prawdziwych warszawiaków.... boję się kurczę, a nie ma problemów z pracą?

Gość Asdfghjkpphh
Ja całe życie mieszkałam w bloku. 70 m2. Teraz mieszkam w domu 300m2 i 1000mkw2 ziemii. I chcialabym wrocic do bloku. Dlaczego? Jesien-grabanie lisci na takim obszarze ziemii to cały dzień, a przynajmniej raz w tyg trzeba to robić. Zima- odgarnianie śniegu... Istna masakra. Lato i wiosna koszenie trawy. Do tego dochodzi czyszczenie stawku. Sprzątanie domu to też masakra. Dużo więcej przestrzeni. I trzeba napełniać piec, żeby grzało, a w bloku tylko odkręcasz grzejnik. Tak samo jak zapomnisz załadować piec to nie masz ciepłej wody, a w bloku wystarczy kurek odkręcić. Kończy się na tym, że po pracy w kółko zapierdalam. A w blokach miałam czas dla siebie.

Gość giuzeppe
Nie ma problemu, chyba ze masz zbyt wygorowane wymagania

Gość pot4jot4ijbi
a ja wlasnie chce kupic mieszkanie w bloku;)) kawalerke mam problemy z kregoslupem i nie wyobrazam sobie codziennego palenia, sprzatania itp a tak jeden pokoik z grubsza ogarne i jest ok:)))

Gość a ja się niedawno
przeprowadziłam z wielkiego domu do małego mieszkanka w wieżowcu :-) Nigdy więcej mieszkania w domu!!!!!!

Gość po4jot4ijbi
a jakie plusy sa mieszkania w bloku??:) sasiedzi nie tuptają?? powaznie pytam bo sama planuje acha i jaki koszt?

A ja wolę mieszkać w bloku :) płacę, nic mnie nie interesuje, śnieg może spaść nawet pod dupę - nie obchodzi mnie to bo nie muszę odśnieżać :p Porównanie mam bo przedtem mieszkałam w domku jednorodzinnym i wiem jakie są wady i zalety :) Na przykład co mi z tego że miałam swoje podwórko jeśli co wyjdę zaraz sąsiad wisi na płocie i rozmawia :o wolę juz sto razy wyjechać sobie na weekend za miasto niż w tym czasie dzióbać przy ogródku albo domu.

Gość po4jot4ijbi
kolezanko wyzej a co z odglosami zza sciany?? ile placicie za mieszkanie?? wlasne wynajem?? ile czynszu?

Gość a ja się niedawno
właśnie największym plusem są sąsiedzi. :-) Z wieloma się zaprzyjaźniłam. W końcu jestem wśród ludzi, nie muszę odśnieżać, myśleć o ogrzewaniu, o ogrodzie, o naprawach, o sprzątaniu 3-dniowym :-) Dużo osób mówiło, że nie będę umiała mieszkać w bloku (całe życie w domu), ale przestawiłam się w jednej minucie :-) Oczywiście rozumiem tych, którzy chcą mieszkać w domu, a nie chcą w bloku - każdy ma inne doświadczenia.

To nowy blok, zza ściany nic nie słychać, sufit też jest wyciszony, domofon i byle kto nie wchodzi :) Opłaty są duże, ale np opłaty za ogrzewanie mniejsze niż ogrzewanie domu olejowe, które było u moich rodziców. Wszystkie opłaty z prądem, tv, wodą, czynszem itp wynoszą około 1600 zł na miesiąc :) i naprawdę nie jest to więcej niż wychodziło średnio miesięcznie na dom. Niestety długo nie będę miała tak dobrze bo mąż sie uparł na własny dom i za jakieś trzy lata mój luksus sie skończy :)

Gość a ja się niedawno
fakt, że jedynym minusem jest czynsz - coraz większy. Ale korzyści jednak większe - jak dla mnie. I pomimo,że jest to blok z wielkiej płyty - niczego zza ścian nie słychać.