Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miała ala kota

dobór stanika- help

Polecane posty

Gość miała ala kota

hej, mam problem z doborem stanika kto pomoże? :/

Ja tez juz nic nie wiem Wg kalkulatora wyszło że mam 65G Pytałam i albo nie ma takiego rozmiaru albo są to MEGA cycory Normalnie kupuję 75B lub 75C zależy od firmy I rzadko dobiorę sobie dobrze stanik - zaraz się rozłazi i piersi juz tak dobrze nie wyglądają

adalis86 Jakie mega cycory? ;) Średni biust a staników na niego zatrzęsienie: http://img237.imageshack.us/img237/3075/akcjanagfina.jpg http://balkonetka.pl/katalog/size/30G/ http://balkonetka.pl/katalog/size/65g A nic dziwnego, że 75b się rozłazi, skoro jest za szeroki w obwodzie i za mały w miskach ;) Zapraszam na Lobby Biuściastych i do tych sklepów, zrób swoim piersiom noworoczny prezent i przestań je męczyć w tych 75B ;): http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html --- miała ala kota, jeśli możesz to też odwiedź któryś ze sklepów z wyżej podanej listy, jeśli nie to zmierz się: pod biustem bardzo ściśle i na wYdechu, w biuście swobodnie (w biuście mierzysz w najlepiej dobranym nieusztywnionym staniku) i podaj wyniki, zobaczymy czego Ci trzeba :)

Hej A Ty zajmujesz się może profesjonalnie doborem staników? Bo ja mam z tym problem...........

Problem jest taki że różny kalkulator i różne rozmiary ychodzą Według twojego mam 65D/30D Wedłuch kalkulatora michalak mam 70B Według jeszcze innego 60F I jak sama widzisz mozna się pogubić................................................ Do najblizszego sklepu mam kawałek Przy najbliższej okazji skorzystam jednak z porady specjalistki bo szkoda cycków:PCiekawa jestem ile kosztuje porada? No i póki co nie dla mnie bo karmię - podrażnione pierski i zaraz mleko leci więc mierzyć nie będę mogła.....

Gość baskimama
Porady brafiterek są darmowe :)

Gość stanikowy gąszcz rozmiarowy
wiem coś o tym co producent to inaczej , albo rozstaw miseczek albo obwody rozciągliwce a o miseczkach które na metce więcej niż C -D w objętości nie rosną , tylko rośnie rozmiar na metce :( co do polskich producentów ja nie zaryzykuję bo zbyt wiele razy się naciełam do tego stopnia ,że staniki wylądowały zdeformowane na smietniku (prałam przepisowo w rękach i letniej wodzie w perwolu albo perle do delikatnych tkanin)

Adalis, nie należy kierować się kalkulatorem Ewy Michalak, jeśli chcesz kupić jakąś inną markę. Kalkulator Ewy jest tylko do jej staników i w większości przypadków dobrze liczy rozmiar :) Ważne jest też to, że po zmianie stanika na prawidłowy, nie będziesz miała jednego rozmiaru staników, tak jak teraz kupując byle jakie powiedzmy 75B :) Mój obecny rozmiar to standardowe 65DD, ale pasuje też na mnie małomiskowe 65E, dużomiskowe 65D, ścisłe 70D, ścisłe i dużomiskowe 70C, rozciągliwe i małomiskowe 60F itd :) Każdy producent szyje inaczej, czasem nawet modele jednego producenta bardzo się od siebie różnią, dlatego warto przeglądać katalog na www.balkonetka.pl . Dużo zdjęć, dużo recenzji, więc przed kupnem możesz się trochę rozeznać, zapytać :) Najłatwiej byłoby, gdybyś wstawiła do katalogu zdjęcie w najlepiej dobranym staniku i opisała problem - na tej podstawie najprościej byłoby coś doradzić.

I zgadzam się co do polskich marek. Warta polecenia jest tylko Ewa Michalak, sporo dziewczyn chwali sobie też plunge Comeximu na bazie Palomy.

Wiecie bo co innego jak masz możliwość przymiarki W necie są takie piękne staniki ale kupujesz w ciemno - podana jest rozmiarówka ok - ale to nie to samo co zmierzyć Ja póki co nie mam mozliwosci pojscia do profesjonalnego sklepu i dobrania stanika Powód?DALEKO i karmię Pozostaja zakupy z neta Znacie jakies sprawdzone strony?

Nie kupujesz w ciemno, zawsze masz 10 dni na zwrot lub wymianę stanika, jeśli Ci nie pasuje. Masz 10 dni, żeby poprzymierzać sobie go pod każdą bluzką i pod każdą sukienką :) Ja od zmiany rozmiaru ani raz nie kupiłam stanika w sklepie stacjonarnym, wszystko przez internet. Opinie o sklepach masz tutaj: http://balkonetka.pl/forum/sklepy-ze-stanikami/1 Jest sporo adresów porządnych sklepów :) Dziewczyny szczególnie chwalą onlyher, bo właścicielka (balkonetkowy nick Agugabi) potrafi świetnie doradzić :) Może napisz do niej z prośba o poradę? Na stronie sklepu powinien być mail.

Gość gęsi prać nie potrafią
podnoszę bo jakaś tępa strzała szuka :P wybaczcie

Gość gęsi prać nie potrafią
up up up up up up up up upu p