Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hej hejjj

Pytanie dotyczace spowiedzi przed chrztem

Polecane posty

Gość Hej hejjj

Mieszkam z chlpoakiem i nie jestesmy po slubie. Corka bedzie miala chrzest. Czy przystapimy do spowiedzi? Gdy zalatwialam chrzest to dostalam kartki do spowiedzi tylko dla rodzicow chrzestnych bo pani koscielna mowila ze jezeli mieszkmy razem to nie mozemy przystapic do spowiedzi a dzisiaj przyszla chrzestna rozmawiala z ksiedzem w miescie w ktorym sie uczy i on powiedzial ze powinnismy przystapic do spowiedzi... Wie jak to w koncu jest???

Myslę,że ksiądz stwierdził,że skoro zyjecie bez slubu to i żyjecie w grzechu:0 i na spowiedzi nie dostaniecie rozgrzeszenia, wiec po co Wam ona?

Gość Oliśka.!!
Wiem sama po sobie że ksiądz i tak nie dałby Ci rozgrzeszenia. Mieszkacie razem, bez ślubu więc popełniacie grzech. Ciesz się że bez kłopotu ochrzci Ci dziecko

Gość Hej hejjj
Tak ciesze sie tylko ze mnie przestraszyla... Jejku a jezeli w koncu sama od siebie bede chciala sie wyspowiadac to ksiadz mi nie da rozgrzeszenia? Wiec juz nigdy rozgrzeszenia nie dostane??

Gość Oliśka.!!
Dostaniesz rozgrzeszenie gdy zamieszkacie osobno bądź weźmiecie ślub, kościelny oczywiście

Gość Hej hejjj
On nie chce koscielnego :( mam wyrzuty smienia wobec Boga.

Gość Oliśka.!!
Ja też nie mam ślubu ale ze względu na to że nie jest on dla mnie odpowiednim facetem. I tak się wcześniej czy później rozstaniemy. /skoro on nie chce to będziesz całe życie miała wyrzuty sumienia? Dlaczego on nie chce?

Ja mieszkałam z facetem przed ślubem ale uczciwie powiedziałam to księdzu z innej parafi bo mój nowy proboszcz powiedział mi, że ślubu nam nie udzieli bo mieszkamy razem więc poprosiłam o ślub w innej parafii ale powiedziałam księdzu dlaczego tamten się nie zgodził. Na szczęście ten był dobrym człowiekiem powiedział, ze dobrze zrobiłam przyznając sie i zaznaczył, że w takim przypadku jest przed slubem jedna spowiedź a nie dwie.

Gość Hej hejjj
Mój chlopak ma na imie azor :O

Gość Hej hejjj
On nie chce slubu koscielnego bo jest po rozwodzie (cywilny) i boi sie brac koscielny slub. A czemu uwazasz ze sie rozstaniecie?

Gość Hej hejjj
Kazdy ma wlasna wole fubu

Gość hipokryzja katoli
wiecie co smiac mi sie chce z takich katolikow jak wy. banda hipokrytow! deklaruja wiare, a w dupie maja zasady kosciola. pieprza sie przed slubem, mieszkaja przed slubem, maja dzieci przed slubem ... a jak przyjdzie do chrztu wielko oburzenie bo KSIADZ POSTEPUJE WEDLUG ZASAD KOSCIOLA, BO NIE CHCE UDZIELIC DZIECKU CHRZTU - powiesic go nie ? A jaki wy przyklad dacie dziecku ? Przeciez zgodnie z chrztem macie wychowywac dziecko zgodnie z zasadami kosciola, ktore lamiecie ;/ To tak jakby policjant przywalal na zabojstwa obywateli ...

Gość Hej hejjj
Udzieli chrztu ale ja rozumiem Twoje zale...

Gość Hej hejjj
Swoj rozum masz.

Gość ja to was jednak nie rozumiem
tak sie sklada, ze niestety nie bedziesz tez mogla przystapic do komunii - niewazne ze wszyscy sie beda patrzec, beda zdjecia, tak wypada czy cokolwiek... bez rozgrzeszenia to bedzie swietokradztwo, wiec chyba sama wiesz, co jest dla ciebie lepsze... kosciol jest jaki jest, mozesz to tylko zaakceptowac albo go odrzucic. ja mam tylko pytanie, po co chrzcisz dziecko, skoro sama nie jestes religijna za bardzo?

Gość Hej hejjj
No faktycznie ale co ja za to moge?? Rozgrzeszenia nie dostane

Gość Hej hejjj
Chyba lepiej ze jestem szczera i mowie prawde a nie klamie dla popis zeby ludzie widzieli jaka to ja katoliczka bez grzechow jestem. Zdaje sobie z tego sprawe ze grzesze ale widzisz... Ksieza na sile kaza brac koscielny slub a pozniej sie dziwia ze tyle rozwodow jest.