Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shakey

łuszczyca a przedłużanie włosów.

Polecane posty

Gość shakey

mam łuszczyce, mogę przedłużyć włosy? ogólnie włosy są w dobrej kondycji. a skora nie ma stanu zapalnego.

Gość ja nie widzę tam Dumbo
Moim zdaniem się tu nie dowiesz, wejdź na typowe fora odnośnie łuszczycy. Z łuszczycą jest wstyd iść do fryzjera i przy łuszczycy zaleca się krótkie włosy, więc po co przedłużanie? Generalnie, to mi przykro, że masz łuszczycę. Ja może też mam, ale jestem w fazie leczenia na alergię kontaktową. W marcu spytam P. doktor czy to czasem nie łuszczyca. (Leki dostałam, jak na łuszczycę i łojotokowe zapalenie, bo swędzi mnie głowa, ale wyeliminowałam paprykę z diety i swędzi mniej - oraz ogórki kiszone, takie kwasiory, które uwielbiam, więc może to dieta???) Też mam zestaw pytań, ale mało kto Ci tu odpowie na temat łuszczycy.

Moja mama i brat mają łuszczycę fryzjerka mamy powiedziała,że może robić z włosami co tylko chce jesli sa w dobrekj kondycji - a nie zawsze tak jest przy lekach na łuszczycę na głowie

Gość ja nie widzę tam Dumbo
Tak, w sumie tak. To nie jest zaraźliwe. Ja bym jedynie się obawiala osłabienia ogólnej kondycji włosów i skóry głowy oraz przedostania się jakiś bakterii od innej klientki do moich włosów, do mojej skóry głowy, np. przez grzebień czy inny sprzęt, który na pewno nie jest jednorazowy i na pewno nie jest dezynfekowany, jak przed chirurgiczną operacją. Ale to moje prywatne zdanie, jednak sądzę, że w przypadku łuszczyków - wcale nie takie odosobnione. Ja bym się bała, ale w razie czego życzę powodzenia przy przedłużaniu.