Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmm m

szybkie pytanko - osłona przy antybiotyku

Polecane posty

Gość hmmmm m

Czy musi być jakiś odstęp czasowy między przyjmowaniem antybiotyku a osłony? czy mogę brać jednocześnie?

Gość nie możesz
musisz zachowywać dwugodzinny odstęp, inaczej nabawisz się grzybicy

Gość coś
Wszystko jedno kiedy bierzesz. Nabawi się grzybicy? gdyby nie brała osłonowego to i owszem ale będzie brać.

Gość pięlęgniareczkaaa
Nie bierz jednocześnie antybiotyku z osłoną, ponieważ obniżasz jej działanie, zrób chociaż godzinny odstęp

Gość tak musisz
osobno!!!

Gość pielegniareczka ma racje
tak jak no nie zpijaj abntybiotyku jogurtem, bo tak, jakbys goi zjadla mniej, czyli bez sensu

Gość lady bronka
trzeba zachować odstep, najpierw antybiotyk, a godzinę póxniej osłona. warto brać probiotyk typu provag, który chroni układ pokarmowy i narzady kobiece jednoczesnie.

Gość hmmmm m
Dzięki za odpowiedzi, zawsze jak jestem u lekarza to zapominam zapytać. Ale pamiętam, że czytałam gdzieś właśnie na medycznych stronach o tym, że nie można brać razem, chciałam więc dopytać. A jogurty jem bardzo często, ale wiem, że to nie wystarczy, bo jeśli rezygnuję z osłony, to właśnie łatwo u mnie o grzybicę. Ale też dodatkowo po antybiotyku dokupuje zawsze lactovaginal. Provag polecają lekarze, ale jakoś mnie nie przekonuje. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam.

Gość totalnapustka:(
przeciez najpierw bierze sie oslone a pozniej antybiotyk,a nie tak jak napisal ktos wyzej

Gość lollipopka
To jeszcze zależy o jakiej osłonie mówimy. Synbiotyki np. przyjmuje sie raz na dobę, najlepiej na noc. Ja przy antybiotykach zawsze zażywam Multilac w kapsułkach i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby wystąpiły jakieś efekty niepożądane w kuracji antybiotykiem. Kiedyś zdarzyło mi się przyjąć antybiotyk bez osłony i przez kolejne dwa tygodnie nie mogłam dojść do siebie, organizm całkiem mi się rozregulował.

Gość gość
jeśli jestem na antybiotykach, to zażywam osłonę - multilac synbiotyk na wieczór. Polecam, lekarz powiedział, że tak jest najlepiej.