Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

takaSOBIEja25

Czy od cysty na jajniku mozna przybierac na wadze?

Polecane posty

Witam wszystkich. Od dluzszego czasu boli mnie lewy jajnik, jest to taki dziwny bol jakby cos tam bylo i uciskalo na inne narzady,,,szczegolnie gdy biegam, i mam wysilek fizyczny. Kilka dni temu zauwazylam takze , ze czuje go kladac sie na ten bok gdy ide spac;(,,, Mam wizyte u ginekologa w przyszlym tygodniu , i mam takie pytanie czy cysta moze przyczynic sie do przybieranie na wadze? Jestem dosc aktywna fizyczne osoba, Mam 25 lat i 178cm.Po okresie dojrzewaniu zawsze mialam stala wage 60kg, a w ciagu ostatnich 2ch miesiacy strasznie przybralam na wadze, dokladnie 8kg, chyba cos jest nie tak poniewaz jem tak samo wczesniej o rownych godzinach, mam aktywny tryb zycia a jednak non stop przyberam na wadze szczegolnie na brzuchu, wygladam jakbym byla w ciazy chociaz nie jestem. Czy w razie gdyby okazalo sie ze mam cyste, i musialabym ja usuwac chirurgicznie taki zabieg jest bolesny ? Z gory dziekuje za odpowiedzi :)

Gość bogusława lindowa
nie tyle na wadze ale brzuch masz jak 5 mc ciąży ,mało to ! jeszcze ci się ta cysta (jak duża) telepie i masaz wrazenie ze faktycznie ciąża i że czujesz ruchy ,schiz straszny .

Gość olkakakka
moja kolezanka miala cyste, usuneli ją razem z jajnikiem...

Gość bogusława lindowa
a chirurgicznie nie wiem ,ale mój gin dał mi czopki na obkurczenie a pozniej skierowanie z nfz na laserówke

Czasem mam wrazenie jakby cos sie ruszalo w moim brzuchu. Dziekuje bardzo za odpowiedz, moze moje tycie jest spowodowanie wlasnie torbielem. Jezeli torbiele maja na to wplyw to jestem juz troche spokojniejsza bo przynajmniej mniej-wiecej wiem od czego .

Gość anna8767
też mi się coś rusza i trzęsie w okolicy lewego jajnika,boję się że to może być torbiel (czyli cysta) ale ... podobno pasożyty bąblowca tworzą takie torbiele.. więc to może nie być zwykła cysta tylko coś znacznie gorszego.skoro się rusza to jest dla mnie podejrzane

anna87 Powinnas umowic sie na wizyte do ginekologa,,,, ja tez to olewalam na poczatku ale jak teraz moje objawy coraz bardziej sie nasilaja ,, to zaluje ze zaniedbalam swoje zdrowie

Gość anna8767
właśnie wybieram się do ginekologa,bo już nie mogę znieść tego uczucia,tak jak ktoś napisał - to niezła schiza i jestem tym udręczona,zaniepokojona,przerażona i obrzydzona

Gość sdfghjkl
miałam spora torbiel na jajniku,ale nie czulam takich objawow jak autorka,chyba to jednak cos innego zeby czuc az takie objawy.Moja torbiel udało sie wchłonac.I nie przytyłam ani troche.Tylko ze ja jak poczulam lekki ból jajnika to polecialam do gina a nie czekalam.

Gość bardzo uczynna osoba
to zalezy jaka to cysta jest. jezeli ta cysta powstala w skutek zaburzen hormonalnych to takie prawdopodobienstwo istnieje, ze wzrost wagi jest spowodowany konfliktem hormonow, a cycsta to tylko dodatek do tego