Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jakiś Pan

porada w sprawie pierścionka zaręczynowego.

Polecane posty

Gość Jakiś Pan

nie wiem zupełnie, jaki pierścionek kupić. moja narzeczona wcale mi nie pomaga- według niej pierścionek powinien być możliwie jak najtańszy i najskromniejszy. -.- wiem, że nie cierpi tego całego blichtru i wystawności... stąd moje pytanie- w jakie modele powinienem celować?

Gość masd.....
moze kup na jakims odpuscie przed kosciolem:D

Gość Jakiś Pan
może niech się wypowie kobieta, która ma coś do powiedzenia?

Gość poradz sie johnka
tez ma ten co ty problem :classic_cool:

Gość Zapytaj narzeczona
naprawde. Nie doslownie ale popatrz jakie pierscionki nosi, jaki typ bizuterii uzywa albo abierz ja na spacer i popatrz na jaki typ pierwscionka zwraca uwage. Jak chcesz jeszcze bardziej to pokaz jej dwa czy trzy typy i powiedz ze kolega taki kupil dla swojej ale chce wymienic na ten drugi i co ona mysli. Na kafe sie niczego nie dowiesz. Kazdy ma inny gust.

Gość kobitka2332
A jaka kwote chcesz zainwestowac? : ) Mozna kupic cos skromnego a zarazem takiego zeby nie bylo badziewiaste

Gość Na jej miejscu
chciałabym pierścionek z jednym oczkiem, mały i skromny np http://papilot1.mykmyk.pl/img/660/0/14866379.jpg cen nie znam, jak juz go kupisz nie musisz mówić ile kosztował albo zaniż cene, ona nie musi tego wiedzieć a to Ty płacisz więc Ty decydujesz ostatecznie

Gość szczęśliwa :)
Pierścionek zaręczynowy powinien zawierać brylant, przynajmniej jeden i nie martw się nie mam na myśli wielkiego brylantu tylko taki 2mm, ja dostałam z 3 brylantami,białe złoto mieszane ze złotym,delikatny,szerokość około pół centymetra, może ciut więcej.Ale brylant musi być to taki zwyczaj :)

Gość aja bym takiego nie chciala
i co?

Gość brylant dla blachary
to blachary patrza tylko na to czy dostana brylant. jak nie ma brylanta to nie kocha. nie kupuj brylantow. przekonasz sie czy dziewczyna kocha ciebie czy tylko kase.

Gość Jakiś Pan
ona nie nosi biżuterii. ale wiem, że nie lubi żółtego złota- zostaje więc platyna albo białe złoto. cena nie gra roli; nie narzekam na brak kasy i nie zamierzam oszczędzać na pierścionku. Chciałbym coś skromnego, eleganckiego- najlepiej jakiś brylant chyba?

Tylko ja moj nosze na srodkowym palcu (ponoc teraz juz nieistotne na ktorym palcu nosi sie zareczynowy), bo jak moj bral miare to wazylam kilka kg wiecej i mialam wieksze palce, a jak juz kupil i zrobil grawer to sporo schudlam i spada mi z serdecznego, wiec nosze na srodjowym,

Gość aaaaaasamsara
Mój pierścionek zaręczynowy (miałam 24 lata, mój narzeczony 4 lata starszy) był z pociemnianego srebra ale z czerwonym szkiełkiem, przypominał bardziej sygnet niż pierścionek i pewnie kosztował mniej niż stówkę ;) Ale taki miałam gust wtedy i takie finanse miał on - do tej pory nie nosze kosztownej biżuterii, bo nie lubię zwyczajnie, są setki lepszych rzeczy jak wydać pieniądze, np. na wspólną kolację :)

Na jej miejscu- mam identyczny pierścionek i kosztował coś ok. 1000 zł

Gość Na jej miejscu
Sofi90 --> to ładny masz :)

Ja tez sie zapieralam ze nie chce zlotego, tylko biale zloto,, ale chyba podazalam za moda, bo nagle zloto zaczelo mi sie dobrze kojarzyć i podobac. poza tym moja kolezanka nie nosi zlota, ale teraz mowi ze zaluje ze chciala z bialego zlota, bo biale zloto kiedy nie jest idealnie nowe prawie niczym nie rozni sie od srebra i jej pierscionej wcale nie wyglada jak prawdziwy zareczynowy, tylko zwykly... Ja nie mam zwyczaju komentowac czyjegos gustu, bo o tym sie nie dyskutuje, wiec swojej opinii nie wyraze tylko przytaczam slowa kumpeli. Ona teraz zaluje ze nie ma z zoltego zlota

Gość Jakiś Pan
ten diamencik wygląda bardziej jak cyrkonia. wolałbym coś klasycznego. przeglądam te strony i przeglądam, i nic mi się nie podoba -.- za duży wybór -.-

Na poczatku wyglada jak cyrkonia, ale z czaasem cyrkonia matowieje, robi sie ciemniejsza i traci blas, a ja moj brylancik mam juz prawie dwa lata i jest idealny, lsniacy. Mam porownanie, bo kumpela ma bardzo podobny pierscionek, tylko wlasnie z cyrkonia. Ona wierzy w zabobony i nie chciala diamentu bo ponoc przynowi lzy w malzenstwie czy cos tam. ona wolala rubin albo cyrkonie

Gość Na jej miejscu
Mi spodobałby się każdy jeśli mój facet by mi kupił i poprosił bym została jego żoną :p

Gość jesli w ogole nie nosi
bizuterii to kup cos co przypomina opbraczke i nie za bardzo ozdobne.

Gość spod jakiego znaku jest twoja
narzeczona?

Gość Jakiś Pan
baran -.-

Gość nie przegap tego
baran :) hahahahahahahahahahahaha

Gość nie przegap tego
ja noszę piękny łańcuszek złoty żółte złoto jest piękne !