Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kobietka23r

uszka,grzyby,pieczarki ,opienki???

Polecane posty

kochani moi dopiero sie ucze gotowac i mam takie pytanie-mam zamrozone grzyby opienki i tak sie zastanawiam czy zrobic z nich farsz do uszek??pieczarki i opienki bym sobie zmieszała.co wy o tym myslicie??doradzcie..

Gość Jestem żoną idealną
może być

a ja bym z opieniek farszu nie robił. Moim zdaniem się do tego nie nadają. Do uszek tylko suszone, i najlepiej prawdziwki lub podgrzybki, ew. domieszać pieczarek (czasem tak robimy jak mamy mało leśnych; podsuszamy pieczarki). W ogóle wg mnie chodzi o aromat suszonych grzybów. Ale jak nie masz nic innego to rób z tego co masz 🖐️

Gość kawalerka54987612
ee etam ja robie uszka z mrozonych podgrzybkow i maslaczkow nie pierdzielcie ze musza byc suszone, co wy tacy ograniczeni w gotowaniu:)

Gość Nic strasznego
Wykropkowało i już

miałam troche suszonych,tyle co mi sie udało nazbierac ale juz zostały zjedzone z pyszna grzybowa i pierogami.wiec zrobie tak-kupie jedna paczke suszonych,masakra takie drogie;/ i wymieszam z opienkami i dodam troszke pieczarek:D heheh

ja nazbieralam wczoraj ponad 4 kg grzybow, czesc wyladowala w koszu na smieci, czesc jest juz ugotowana ( duszona ) do potrawy, reszta sie suszy ale do farszu daje grzyby swieze, wvczesniej przyzadzone

kochani zrobiłam farsz same opienki i cebulka,pychhhaaa!! lepsze niz z suszonych,jak na mój gust przynajmniej,polecam.

Gość Nic strasznego
Super opienki są pyszne moje ulubione grzybki.