Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiczkaP

chwila przemyśleń świątecznych...

Polecane posty

Gość KasiczkaP

Witajcie kochani... Tak sobie czytam różne fora, ogłoszenia... z racji wolnego dnia od pracy, braku chęci na porządki i inne domowe czynności...i na każdym z nich widzę kilka postów czy ogłoszeń gdzie ludzie rozpaczliwie proszą o pomoc na święta... Jak znam życie część to ludzie którzy mają piękne domy, i żerują ile tylko zdążą, część to na pewno Ci, którzy na prawdę potrzebują pomocy... Osobiście samej mi nie jest lekko, na wszystkim oszczędzam, żeby jakoś starczyło od-do...i na prawdę "udało mi się" zaznać w życiu biedy... ale jestem w stanie podzielić się tym co mam, choćby na pół, bo zdaję sobie sprawę jak to jest gdy na prawdę nie ma...Jeśli jest ktoś ze szczecina, kto w te święta ma zamiar siedzieć głodny...proszę o wpis, postaram się pomóc... mam nadzieję, że i wy w swoich miastach zaoferujecie drobną pomoc, choćby 2kilo mąki, mikołaj czekoladowy dla dziecka...cokolwiek... Czekam na wasze zdanie na ten temat.

Gość KasiczkaP
No naprawdę, bardzo sprytny złodziej niku. Gratuluję inteligencji, i mam nadzieję, że ktoś poda Ci kiedyś rękę, jeśli znajdziesz się w takim dołku jak nie jeden z nas.

Gość ptasiek nastroszony
chuj w te świeta w te mizantropię , pelną zaklamania i tych firmowych życzeń bo tak wypada bo trza się interesownie przymilić. wokoło w imię tej tradycji i wiary ojców już dobre miasto wojewódzkie Ludzi bezdomnych odartych z godnosci i czlowieczeństwa często wcale nie z wlasnej winy. we mnie nic nie zostało z dziecinstwa gdy czekałem naprawde szczerze z utesknieniem na swięta i wierzyłem naiwnoscią dziecka , że Ludzie są lepsi choćby w te dni.chuja prawda

Gość KasiczkaP
Wiem o czym mowa...wiem co sugerujesz, ale właśnie o to odarcie z godności chodzi...wiem, że święta to nie jedyny dzień kiedy człowiek ten czy inny potrzebuje pomocy, ale niech to jest będzie ten dzień, który mimo wszystko wielu ma za wyjątkowy. Wszechobecny motłoch, kolorowe lampki, mikołaje, choinki, kolędy...co powiedzieć dziecku, które pochłania tę złudną magię, a w dzień wigilii, widzi pustą lodówkę, i łzy matki, czy ojca...łzy bezradności...

Gość KasiczkaP
Ja też zawsze dokładam co nie co, do koszy w marketach, ale mam obawy że nie wszystko z tego co się w tym koszu znajduje na prawdę trafia do biednych.

Gość a se jaja robicie z ludzi
biednych nie obchodzę tych świąt no bo że narodzenie kasy jest to każdy widzi :) dla mnie za dużo w tym komercji sztuczności manipulacji itd byłam uzależniona od tych świat ale chyba już nie jestem ...