Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hiaci

Przykry problem z wysokimi obcasami

Polecane posty

Witajcie dziewczyny :) Zwracam się do Was z bardzo przykrym dla mnie problemem:( Chodzi o to, że uwielbiam buty na wysokich obcasach, jeśli widzę jakieś śliczne na wystawie od razu je biorę. Potem przychodzi okazja do ich założenia i tu się zaczyna problem... zakładam te buty i po około godzinie, dwóch zaczynają mnie strasznie boleć poduszki na stopie te przed palcami. Strasznie mnie pieką, bolą i aż nie mogę wytrzymać. Nie wiem czemu tak się dzieje, ponieważ próbowałam już z różnymi wysokościami zaczynając od tym małych około 4 cm do coraz wyższych z platformami oraz z różnymi rodzajami od kozaków po klapki. Zaznaczam również że większość butów, które kupuje są skórzane, dobrze dobrane rozmiarem i nie z najtańszej półki. Naprawdę nie wiem już co zrobić i czemu za każdym razem to się powtarza:( moze jest to związane z budową mojej stopy? Jeśli któraś z Was również boryka się z takim problemem i ma na to sposób to czekam na odpowiedzi :) P.S. żelowe wkładki również nie pomagaja:(

Gość Moniśka900
podnoszę bo mam podobny problem

Gość sdfghjkl
jakbym dokładnie czytała o sobie.Tez mam żelowe wkładki ale w nich chyba jeszcze gorzej.Podziwiam kobitki biegające w szpileczkach na codzien.Mysle ze chyba po prostu trzeba byc b przyzwyczajonym do wysokich obcasów.

Gość głosy w głowie
też tak miałam, kiedy b. rzadko chodziłam w obcasach. odkąd noszę prawie codziennie problemu nie ma w ogóle, w butach, w których nie mogłam wytrzymać godziny teraz biegam cały dzień bez problemów :) ale jak zrobię sobie dłuższą przerwę i chodzę parę tygodni tylko w płaskich to znowu na początku czuję dyskomfort. musicie dziewczyny częściej chodzić w obcasach :)

Gość pysiaczekk_25
nieprawda... chodzę codziennie i wyję z bólu!!! moja kolezanka mowi, ze trzeba kupowac buty na grubszej podeszwie i zeby "tam" miały miękką wyściółkę. Jeszcze nie sprawdziłam, bo nie znalazłam ani jednych takich butów.

Gość chicaboom
faktycznie spóbuj z grubszymi podeszwami, stopa styka się wtedy tak bardzo z twardym chodnikiem. Ja zawsze biorę grubsze podeszwy i jestem w stanie dłużej wytrzymac :)

Gość Tez tak mam:(
Mam nowe super kozaki na 10cm obcasach o nie umiem w nich chodzić!!! Jaki ból!!! Nawet kości w kostkach mnie bolą:( Kiedy to przejdzie?! Po jakim Czasie

Dziękuje za odpowiedzi:) Jedna z Was napisała, że też miała taki problem i było lepiej jak zaczeła częściej chodzić na obcasach ale jak ja mam zacząć chodzić częsciej jak po godzinie, dwóch już czuje taki ból nie do wytrzymania :( musiałabym mieć zawsze drugą parę w torebce ale to przecież często niemożliwe.