Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

legalna

Są tutaj jakieś Polki mieszkające w Bergen?;)

Polecane posty

Gość r4wt43tg4
szczerze zazdroszcze;)) marze o norwegii jak z jezykiem, ludzmi, praca??:)

hmmm...ja mieszkam tutaj od miesiąca i bardzo mi się podoba:) z językiem póki co nijak:p Ale mam zamiar się zapisac na kurs,tutaj język angielski jest jakby drugim narodowym także można sobie poradzić,dogadać się z każdym itd...:)a do pracy idę zaraz po nowym roku:)

Gość r4wt43tg4
ach i wejdz na dzial -zagraniczny kafeterii tam predzej pogadasz

Gość Sheeeen
Ja mieszkam w Bergen!!!! Od mniej więcej pół roku, przyjechałam tu wraz z chłopakiem, który jest Norwegiem. Miasto ma niesamowity klimat. Języka nie umiem ni w ząb, za cholerę nie umiem nawet powtórzyć jak facet mnie uczy podstawowych zwrotów bo zaczynam się śmiać. Dobrze, że po angielsku mówią tu praktycznie wszyscy :)

Gość Sheeeen
Minde (bosko centrum), mam 23 lata :)

Gość Sheeeen
No to kawałek ode mnie.

Gość Sheeeen
Ty kumasz coś z tego ich języka? :D Cholera oni mówią jak nadęci śpiewacy operowi :D Chyba nigdy się nie nauczę :D

Coś Ty;D Nic nie potrafię powiedzieć,dobrze,że po angielsku jakos daje rade bo inaczej kiepsko by było,ale spoko pożyjemy,nauczymy:p ;D

Gość HMS..VSS...Petard
Ty kumasz coś z tego ich języka? Cholera oni mówią jak nadęci śpiewacy operowi Chyba nigdy się nie nauczę Nikt nie wymaga abyś się uczyła. Puki co- Twoje miejsce jest w kuchni. Masz urodzić dzieci i nie zadawać głupich pytań.

Gość Sheeeen
Ogólnie jest fajnie :) Straszono mnie pogodą itd ale nie jest źle. Narazie mi się podoba, najważniejsze, że jestem ze swoim facetem i pracuję :) Czasem się wkurzam jak gdzieś wychodzimy i jego znajomi się zapominają i zaczynają gadać po ichniejszemu a ja nic nie kumam hehe ale zaraz się reflektują i mówią po angielsku. Też zauważyłaś, że obcokrajowe dziewczyny mają tam powodzenie? Ja przy najmniej nigdy wcześniej nie miałam takiego powodzenia jak tu. Przy mdłych blondynkach robię szał z opalenizną i ciemnymi włosami ;) A jak tobie się układa? Pracujesz czy szukasz? Masz tu kogoś?

Gość Sheeeen
"Nikt nie wymaga abyś się uczyła. Puki co- Twoje miejsce jest w kuchni. Masz urodzić dzieci i nie zadawać głupich pytań." A ty chyba urodziłeś się w XVII wieku na wsi :)

Gość a__girl_
Bynajmniej ......Wieśniaro z gównem zamiast mózgu

Gość Sheeeen
Gratuluję kultury :)

Gość Sheeeen
Chyba autorka zrezygnowała z tematu...

Gość jo jo naturlich
tak sa tutaj polki ktore pusciyly sie za kilka koron, udajace wielkie paniusie. Hehe za rok zmienisz swojego norwega na bogatszego:)

Gość markaaa
schenee powodzenia i trzymaj sie daleko od poalczkow ;) ps. dlaczego tylko polacy sa tak zawistni , to smutne :(

Jestem:) No właśnie zauważyłam,że wieś nawet tutaj doszła:)niestety... Wieśniactwo to stan umysłu a nie miejsce zamieszkania:) Sheeen wracaaaj!:)

Gość Sheeeen
"tak sa tutaj polki ktore pusciyly sie za kilka koron, udajace wielkie paniusie. Hehe za rok zmienisz swojego norwega na bogatszego" Zawiść? Zapewne skończyłaś studia a pracujesz w sklepie i stąd gryzie cie, że komuś lepiej w życiu się wiedzie ;) Ale zostawiam cię z tą zgryzot, baw się dobrze. Fajnie byłoby spotkać się z kimś kto mieszka w tym mieście więc kobiety zgłaszajcie się jeśli, któraś właśnie wyrusza lub już zasiedliła Bergen ;)

Gość gość
hej , ja dopiero niedawno przyjechalam do bergen i czuje sie bardzo samotna. Moj facet pracuje cale dnie, a ja siedze w domku z dzieciaczkami i sie troszke nudzimy.Dla mnie byla to trudna decyzja o przeprowadzce, zostawic prace, rodzine i znajomych. corka idzie do szkoly w nygard a z synem mam troszke problem bo mial isc do przedszkola do ostatniej grupy. ale ciezko to widze. Jezeli ktoras z was mialaby ochote na kawke, zakupy lub ma dzieci w podobnym wieku (7i 5) to prosze odezwijcie sie i dodajcie otuchy.

Gość Blondyna 🙈

Hej! Czy dostanę jakieś wskazówki jak znaleźć albo gdzie potrzebują polek chętnych do pracy, niestety bez języka... Chcę tu wyemigrowac! Miasto petarda! 😍 Idealne miejsce na życie jednak długa droga przede mną i liczę że znajdzie się chociaż jedna dobra duszyczka chętna jakoś pomóc! 

Pozdrowionka! 💪😊