Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubusplay

poradzcie mi

Polecane posty

Gość kubusplay

Witam moje dziecko za 3 tyg skonczy rok , raczkuje od 9msc, za raczki chodzila od 10msc, teraz nie chce chodzic nie chce byc prowadzane tylko raczkuje co robic ? czy tak jest u dzieci, bo juz tak ladnie tuptala jak ja prowadzalismy :(

Gość kubusplay
na samodzielne tak napewno jeszcze nie, ale czemu tak nagle przestala chciec chodzic za raczki? tak ladnie jej szlo taki etap? czy co? to moje pierwsze dziecko wiec nie mam doswiadczenia

Gość nigdy nic na siłę
Przyjdzie czas to zacznie chodzic. może się przewróciła i wystraszyła? nie martw się-będzie gotowa to jeszcze będziesz miała dość biegania za nią:)

no mój 14 stycznia konczy rok o 10 mca samodzielnie chodzi , teraz juz sie trzeba za nim nagonić . Do tej pory zdarza mu się raczkować , może Twoja mała mysli że tak szybciej się dostanie tam gdzie chce , niektóre dzieci mają jakby taki uskok w tył ;) A może po porstu woli być smoadzielna ? Ja proponuję kupić małej pchacz zobaczysz jak szybko się puści i zacznie sama chodzić.

Gość nigdy nic na siłę
rożnie bywa-każde dziecko jest różne. ja mam 3 i najstarszy syn wcale nie raczkował. też się martwiłam ale zaczął chodzic jak miał 8 miesięcy. jak są inne powody do niepokoju to idź do lekarza,ale jeśli tylko to to obserwuj i czekaj. może się przewróciła-może tego nie widziałaś i teraz się boi.

Gość moja corka jak miala 11 miesie
jeszcze sama nie stoi tylko chwilke utrzymuje rownowage, przy meblach pare kroczkow zrobi jak cos chce siegnac, chyba woli na czoraka bo zasowa jak nic jak biore za raczki to nogi do gory, albo siada i zaczyna raczkowas, moze i bylo tak ze upadla ja nie zauwazylam i sie boi