Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość essential

Atywia brak w 7 dniowej przerwie

Polecane posty

Gość essential

Czesc wszsytkim, biore atywie od 5 miesiecy, jednak teraz nie dostalam plamienia w 7 dniowej przerwie. Ciaze tak na 98% wykluczam, poniewaz 9 grudnia bylam u ginekologa ( wiec wydaje mi sie ze podczas usg stwierdzilby ze w takowej jestem) a od tamtego czasu abstynencja:). Natomiast moje pytanie jest takie czym to moze byc spowodowane? Czy tak sie czasami dzieje czy cos trzeba zmienic?

Gość essential
czy ktos mi moze powiedziec?

w ulotce zdaje się jest napisane, że może jednorazowo nie wystąpić krwawienie z odstawienia od tak bez powodu, ale jednak trzeba wtedy wykluczyć ciążę testem. ginekolog wczesnej ciąży nie wykrywa, dopiero w 5/6 tyg widać ciażę na usg a przy zwykłym badaniu palpacyjnym nie da się wczesnej ciąży wykryć.

Gość essential
dziekuje za odpowiedz:) co do ciazy troche mnie nastraszylas, jednak -to co napisze pewnie Ciebie troche zaskoczy i zdziwi- mimo ze biore tabletki to zabezpieczam sie dodatkowo prezerwatywa- niestety dla komfortu psychicznego. Znam dzialanie tabletek wiem, jak dzialaja i jaka jest ich zasada, jednak tak jak napisalam chodzi o ten komfort. To jedno plamienie w przerwie faktycznie dopiero teraz mi nie wystapilo, bedac u lekarza sadzilam ze moge kategorycznie wykluczyc ciaze, przy stosowaniu nawet takich srodkow zabezpieczen no i wykonanym usg dopochwowym:) czy mozesz przyznac mi racje?:) Czy lepiej wykonac test?

nie no w takim wypadku tabletki + gumki to ciąża zdecydowanie wykluczona, masz rację, także no, nie stresuj sie bo może tak sie jednorazowo zdarzyć, osobiście nie miałam takiej sytuacji jak brałam tabletki, ale moja koleżanka owszem - bez powodu raz nie dostała krwawienia, później już było normalnie jak zawsze, ot tak ale ogólnie obserwuj jak bedzie dalej - jesli to sie bedzie powtarzać w kolejnych miesiącach to skonsultuj to z lekarzem, byc moze konieczna bedzie zmiana tabletek, a jak już sie to nie powtórzy to nie zawracaj sobie tym głowy

Gość essential
Dziekuje Ci:) Wykluczalam ciaze wczesniej, jednak po Twoim poscie pojawily sie watpliwosci natomiast teraz sie prawie calkowicie rozwialy. Tak myslalam ze moze to byc przyczyna czestych zmian tabletek. Te akurat biore/skonczylam juz 6 opakowanie, natomaist zmienialam z jednych na drugie okolo 7 razy juz i teraz bede zmieniala po raz kolejny.. Niestety nie moge do siebie dobrac odpowiednich, bo albo plamienia w trakcie brania, albo zawroty glowy, a tak jak jest w tym przypadku libido na stopniu juz nie zerowym a minusowym..:pp I kompletny brak a nawet wstret do seksu. Mysle nad tym czy nie zaczac zabezpieczac sie w inny sposob bo tabletki chyba nie sa dla mnie.. Dziekuej jeszcze raz za odpowiedz, pozdrowionka:)

ja niedawno odstawiłam tabletki, w sumie wynikło to głównie z tego, że mój ginekolog przestał przyjmnować państwowo i otworzył jedynie prywatną praktyke - mi sie nie chciało ani bulić u niego kasy, ani za bardzo rozglądać sie za kimś nowym i tak stwierdziłam, że biore tabsy juz 3 lata to może czas odstawić, obecnie zabezpieczamy sie tylko prezerwatywą + ja wyznaczam dni płodne i niepłodne dla pewności, to zabezpieczenie nas nie zawiodło, poza tym mam wielką ochotę na seks a powiem Ci że biorąc tabletki też miałam, prawde mówiąc nie zauwazyłam w ogole by tabletki jakoś znacznie obniżyły mi libido - dopiero jak je odstawiłam to poczułam rożnicę :) także zachęcam do odstawienia, po co zmieniać i robić z siebie królika doświadczalnego, jakby tabsy były dobrą metodą dla Ciebie to byś już przez tyle prób na jakieś odpowiednie trafiła, zresztą piszesz że używacie dodatkowo gumki - i co, pękła wam kiedyś? ;) to też bardzo dobra metoda anty przecież

Gość essential
Nie nie pekla:) jednak po moim 1 razie niestety uroilam sobie ciaze i od tamtego czasu czasami to urojenie mi powraca, a znajac siebie nie uwierzylabym jedynie gumkom i co tydzien robila test czy nie jestem w ciazy:) a sadze ze to kompletnie by mni e wykonczylo psychicznie. I tak teraz sprawy sexu w moim zwiazku nie sa dosc 'normalne' albo bardziej sytuacja staje sie bardziej nie do zniesienia, bo najzwyczajniej w swiecie nie mam ochoty, nie ciagnie mnie do tego, nie odczuwam przyjemnosci kompletnie.. przy poprzednich taletkach w miare jeszcze to bylo ok, natomiast po tych jeszcze kilka miesiecy a moj chlopak mnie znienawidzi :D