Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamaMałpki

co pod choinką?

Polecane posty

Gość no ja wlasnie nie mam
prezentu dla 9 miesięcznej dziewczynki. Nie mam pojęcia co jej kupić, a zbyt wiele czasu nie zostało.

Gość 2 i pół roku dziewczynka
puzle 48 elem ( ukałada już 30 i jej rozszerzam ) klocki drewniane ze śrubkami do skręcania ( lidl) mały piesek furreal merdający ogonkiem ( wymarzony - widziała w markecie)

Gość 5 lat dziewczynka
Laptop z nauką liter, barbie i kena z toy story, grę planszową, bajki na cd. 3 lata chłopiec książkę elektroniczną z bajkami, kolorowanki wodne, zestaw kosmetyków z ben10, statek piracki.

fajnie , mój 11mcy jeździk little tikes zyrafa , bębenek co gra i świeci , i samolot z vtechu . hmmm mój jak miał 9 mcy uwielbiał w sumie do teraz uwielbia mule z ikeii i krokodyla zjadacza klocków z FP. i największy hit migocząca hula kula ! chyba kazde dziecko to lubi ;) a i nie jest droga ok 90 zł

Gość ja wlaśnie nie mam
moja mała ma tony zabawek i niczym się nie bawi. Nie chcę nawet patrzeć na grzechotki. Jedyne co jej się podoba to auta starszego brata, ale to też na chwile, a tak to pilot od telewizora. Ubranek też ma pełno. Dlatego nie mam pojęcia co jej kupić. Na pewno nie zabawkę bo nie mam gdzie tego upychać. Na mikołaja dostała od rodziny takie ilości że część musiałam znieść do piwnicy bo się nie mieszczą, a jej wcale nie interesują. A jak nic nie znajdzie pod choinką to jej brat będzie niepocieszony bo on ciągle się zastanawia co będzie pod choinką dla niego i dla siostrzyczki. Niby gryzak za 7 zł to niewielki wydatek tylko że skoro ma tych gryzaków już z 30 sztuk to po prostu mi szkoda tych 7 zł no i nie mam pojęcia co mogłabym kupić.

U mnie akurat jest tak że moj sie bawi wszystkim co ma ;) a ma duzzzzooooo . pchacz jest super sprawą też xD

Gość ja wlaśnie nie mam
mamy kule, nie taką ale podobną i pchacz też. Wszystko leży. Córcia się tym nie interesuje wcale. Ostatnio jej się podoba chodzenie wzdłuż łóżeczka i wspinanie po schodach. Zabawki nie mają najmniejszego znaczenia.

starszy dostanie tor hot wheels taki jak cchial i czeka jzu dobre 2 mce a mlodszy 2 ksiazeczki :) bo tez mamy tyle zabawek ze nie zniose wiecej smieci :D polecam ksiazki mnie kosztowaly cale 4zl :D

aha , to hmmmm jakis cięzki okaz Ci się trafił , ja mam akurat tak ze u mnie wszyscy dają mi kasę i sama mam kupować ;) przynajmniej zawsze utrafie w jego gust ;) hmmm więc bardzo ciężko masz z tą Twoją córą , a może sanki ?

Gość ja wlaśnie nie mam
No właśnie mamy sanki i to przeróżne a i książeczek po bracie i po kuzynkach ma pełno. W zasadzie nie ma co jej kupić. Jeszcze się zastanawiam nad takim zestawem do jedzenia żeby był kubeczek, talerzyk, sztućce, ale na to to chyba jeszcze zbyt mała jest. To myślałam na urodziny.

moj ma 2,5 znajdzie lokomtywy trackmaster emilke i gabrysia, zestaw do rozszerzania torów oraz 6 wagoników, już widzę jak bedzie sie cieszył;)

Gość ja wlaśnie nie mam
takich telefonów ma z 5 różnych firm. Niektóre po polsku inne po angielsku. Gumeczki odpadają nie ma włosków :D wózki dla lalki też ma. Mówię Ci zabawki na 100% nie bo ma wszystko.

4-latka dostanie zestaw do makijażu dla dzieci. Dostała taki jak miała 2 lata i do tej pory go wspomina i prosiła Mikołaja. Wtedy to wszyscy chodziliśmy umalowani wg gustu 2-latki (nawet tata). :D Dostanie też zestaw koralików do robienia biżuterii. Babcia ujawniła trochę tajemnicy, że z listu do Mikołaja dostanie też wyścigówkę. 2-latka od nas dostanie układanke http://allegro.pl/edukacyjna-gra-przedszkolak-wpinanka-ukladanka-i1990725754.html Zawsze ją takie rzeczy fascynowały. Dodatkowo dostanie koszyk na zakupy z zawartością.

ja właśnie nie mam - w tej sytuacji kupiłabym albo dużą paczke balonów albo duże bańki do puszczania.

to może kubek niekapek ? albo jakiś ładny obrazek do pokoiku ? hmmmm współczuję;) dobrze ze my mamy problem tylko i az z jedzeniem ;)

Gość polikujyh
ja polecam fontannę z piłkami bo ma i jest super,a na święta dostanie prosiaczka na biegunach i domek interaktywny,właśnie dzisaj doszedł i jestem zadowolona a ma 9,5mies

no ja tez kiedys chciałam ta fontanne ale jakos zawsze co innego mi się widziało i nigdy nie doszło do kupna ;D my mamy losia na biegunachz ikei

Gość mikołajkowaaaaa
moj syn ma 5 lat i zazyczyl sobie zegarek na reke. Chyba mu kupie bo jakby to byla nastepna bzdura z serii zabawek to nie ma mowy. Nie ma gdzie tego klasc juz, pobawi sie 30 min i wszystko lezy. Tak jak ktos powiedzial, wartosc maja tylko ksiazki, ewentualnie jakies audiobooki.

moim zdaniem dobre sa rzeczy ktore sie zuzywaja skoro zabawek ma multum to jak ktos juz pisal banki mydlane sa super, albo kapsulki do wody do kapieli co barwia wode, sa rozne bajery do kapieli jak rozdzki osmiorniczki itp albo sweicace kaczuszki plywaki itd.. a jesli juz nic ztch rzeczy to moze pacynka? u nas sweitnei dziala :)) kredki farby wodne... to juz spore dziecko moze miec frajde

Gość mikołajkowaaaaa
kiedys widzialam jeszcze fajna zabawke dla malych dzieci, taki globus tylko nie pamietam jakiej firmy. Moze na allegro mozna wyczaic. No w kazdym razie zeby te zabawki byly choc troche edukazyjne

kiedys kupilam na targu taki bankowy pistolet za 15 zl ;) fajnie bo nie trzeba sie mewczyc a i baniek duzo;)\

mamamalpki pistolet jest fajny ale dmuchanie jest lepsze bo to przy okazji cwiczenie logopedyczne :D moj starszy nauczyl sie ladnei dmuchac dopiero jak mial ok 2 lat a mlodszy juz dawno dmucha ladnei :D zobaczymy czy bedzie ladneij mowil ale ja mialam jako 1 z zalecen logopedy dmuchanie baniek

moj ma 11 mcy dopiero więc nie ma szans dmuchac;) , a jak mu dmuchalam sama to mozna i 3-4 h wiec wymiekłam ;) teraz pistolet dmucha a ja np siedze na kafe heh

MamaMałpki - jak ma 11 mc to można już próbować uczyć dmuchać, moje na roczek się uczyły by zdmuchnąć świeczke na torcie. Niestety zwykle dmuchały sobie w grzywke i przy torcie trzeba było pomóc ;)

no racja 11mcy to juz moze sie uczyc moj mlodszy wlasnie dmuchac banki zaczal cos kolo 9-10mca bo lato bylo :D a ze mus ei to bardzo podobalo to siedzail i dmuchal :))

Gość coctail zone
Pierwszy prezent, to będą obierki z ziemniaków, ładnie zapakowane ;) No a oficjalny prezent, to 2 gry na psp.