Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papayka

cholera, ludzie pomóżcie

Polecane posty

Gość papayka

Zrobiłam swojemu kotu zastrzyk, ale chyba zrobiłam to źle, bo najpierw ukłułam go igłą a on się wyrwał i za chwilę zrobiłam już prawidłowo ten sam zastrzyk, ale tą samą igłą. Teraz pytanie CZY NIE ZAKAZIŁAM W TEN SPOSÓB KOTA ?! Bo przecież na sierści kota są różne zarazki i brud. Czy ktoś zna się na sterylizacji i odpowie mi?

Gość nie przesadzaj
kot sie lize,myje ,nic mu sie nie stanie

nie martw się, nic mu nie będzie, bo nawet za pierwszym razem przecież zanim się igła przebije dotyka sierści i skóry :) ważniejsze jest, czy zastrzyk miał być domięśniowy, czy podskórny, ale zakładam, że wet cię poinstruował :)

Gość gnidaIDA
nie zakaziłaś

Gość papayka
Zastrzyk miał być pod skórę, bo to antybiotyk po sterylizacji, dałam mu w takie miękkie miejsce przed tylną łapką (brzuch?), w sumie to nie wiem czy nie zrobiłam mu większej krzywdy, niż jak bym mu tego zastrzyku nie dała. A jak mu przebiłam jakiś organ wewnętrzny? Chyba nie usnę przez to dziś :O

nie dziwię się, że uciekł, bo to dość bolesne miejsce. najlepiej wbijać w fałd na karku :) ale wszystkiego trzeba się nauczyć! nie martw się i śpij spokojnie!