Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Luśkaa

METODY NA ANGIELSKI

Polecane posty

Jak Waszym zdaniem najlepiej uczyć sie języka??? Da rade nauczyc się angielskiego w rok?

Gość Da radę, jeśli
wyjedziesz na rok do UK, albo USA :) w Polsce nie da rady, nawet jeśli będziesz kuła codziennie po kilka godzin, to nie nauczysz się angielskiego dobrze w rok, potrzeba Ci co najmniej 2 lata... Angielski wbrew pozorom nie jest wcale prosty :O W każdym razie do nauki słówek polecam program komputerowy Profesor Henry :)

Chce za rok wyjechać do Holandii, ale wole uczyć się angielskiego bo mam podstawy. Gdyby się udalo to później holenderskiego będe uczyc się na miejscu. Tylko nie bardzo wiem, jak się do tego zabrać...skąd można wziąć ten program???

Gość ja sie uczylam 8 lat
i gowno z tego angola umialam ;/ pojechalam na rok do UK i powiem wam ze wtedy czlowiek na prawde uczy sie tego jezyka iw chlania o jak gabke :) boze ilu glupich przyzwyczajen jezykowych musialam sie pozbyc, ktore nauczono mnie w polsce ;/

Bo mam in ny makijaż, photoshopa nawet nie umiem używać. O co Ci chodzi w ogóle???

No to super, przecież żeby wyjechać za granicę i znaleść pracę to musze znać język....

Gość ucz się ucz ;)
będzie ciężko, myślę, że optymalnie to byłoby uczyć się 2-3 lata. ale jak masz podstawy to może się udać :) ja polecam oglądanie filmów, możesz zacząć od tych najprostszych bajek Disneya itp. bo tam są najprostsze dialogi i mówią bardzo wyraźnie. dobre jest też oglądanie programów typu talk show albo wiadomości, bo tam masz tak codzienny język i łatwo się nauczyć jakichś zwrotów, których w podręczniku nie znajdziesz; )