Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalinaPruedance

czy po pierwszym razie moze spoznic sie okres.?

Polecane posty

Gość MalinaPruedance

witam...mam 15 lat 7 Grudnia kochalam sie pierwszy raz z moim chlopakiem balam sie ze jestem w ciazy chodz on mowil ze gumka nie pekla zrobilam test 14 grudnia i wykazalo ze nie jestem w ciazy...ale 23 mialam dostac okresu i juz nie mam 2 dzien...czy mam sie bac prosze pomozcie...strasznie sie boje...

okres Ci się spóźnia przez stres i tyle, zresztą tu na forum zaobserwowałam że wiele dziewczyn które zbyt wcześnie decyduje sie na seks, i potem sie stresują doświadczają "spóźnienia okresu po pierwszym razie", także nie martw sie bo to dość częste, ale nie ma po prostu nic wspólnego z pierwszym stosunkiem, a jednie z towarzyszącym temu strachem przed ciażą, rozluźnij się i okres przyjdzie chociaż test zrobiłaś 7 dni po stosunku, a to za wcześnie, powinno sie odczekać co najmniej 14 dni aby test był wiarygodny, ale skoro gumka wam nie pekła to nie ma moim zdaniem się czego bać...

aha, dodam do tego jeszcze, że masz DOPIERO 15 lat, więc nieregularne miesiączki w Twoim wieku to nic niezwykłego

Gość dżambo
nawet o 9 miesięcy :D stopka: Nie jesteś moim mężem, ani nawet moim kochankiem więc nie ma powodu abyś rościł sobie prawo do pouczania mnie jak mam żyć :classic_cool:

Gość MalinaPruedance
to powinnam powtorzyc test.?

Gość dżambo
za tydzień, jesli nie dostaniesz @ stopka: Nie jesteś moim mężem, ani nawet moim kochankiem więc nie ma powodu abyś rościł sobie prawo do pouczania mnie jak mam żyć :classic_cool:

Gość MalinaPruedance
strasznie sie boje...:( a on jest przekonany ze w 100% nie pekla i mowil ze wyszedl przed wytryskiem i dopiero potem dostal...

Gość militriiii
NIE MASZ CZEGO SIE BAC!!!! w tym weku okres jest nieregularny . mi sie spozniał nawet miesiac.

trzeba było się nie brać za seks jak jeszcze nie jesteś na to gotowa, co to za przyjemność ze współżycia jak mimo zabezpieczenia Ty nadal odchodzisz od zmysłów że jesteś w ciąży, przestań sie stresować to okres przyjdzie, zresztą gospodarka hormonalna kształtuje się u kobiet do 18 roku życia, wiec jeszcze przez 3 lata możesz mieć nieregularne miesiączki i nie będzie to nic nienormalnego

Gość MalinaPruedance
masz raciej nie powinnam sie brac do tego...no i racja teraz odchodze od zmyslow... dziekuje postaram sie byc spokojna :)

Gość ADA_ADA
Ja jestem dorosłą kobietą z bardzo regularnym cyklem a też mi się czasem okres spóźnia 2, 3 a nawet 5 dni jak jakiś stres. Dłużej się raczej nie zdarzało. U młodej dziewczyny miesiączki maja prawo się regulować do 7 lat od pierwszej miesiączki i przez ten czas naprawdę może być różnie. Oczywiście zawsze jak uprawiasz seks prawdopodobieństwo ciąży istnieje, ale nie ma sensu się stresować każdym spóźnionym okresem. Nastolatka myśląca o ciąży to naprawdę bardzo stresująca sytuacja, więc staraj się uspokoić i poszukac innych zajęć żeby na razie o tym nie mysleć.

nawet nie zdajecie Sobie sprawy jak sie boje...jutro chce isc do apteki i jeszcze raz wykonac test...jesli bede w ciazy to nawet niewyobrazacie sobie co moge zrobic.:(

Gość Iuiuiu
Byłaś na tyle dorosła by uprawiać seks a teraz jesteś jak mała dzidzia. Nawet nie wyobrażacie sobie co mogę zrobić no co możesz mamusia z tatusiem utrzymają wnuka a dziecinki będą się w dorosłość bawić.Mózgiem pomyśl następnym razem czy seks jest warty tej schizy którą masz teraz a potem rusz tyłek do książki zamiast do chłopaka.