Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam na to głowy...

Mam się niepokoić?

Polecane posty

Gość nie mam na to głowy...

Od 3miesięcy mam problemy ze zdrowiem. Od miesiąca bolą mnie piersi. Miesiączka spóźnia mi się 2/3 tygodnie, za to wcześniej miesiączkę miałam 3 tygodnie, byłam z tym u ginekologa wraz z mamą, gdyż jestem młodego wieku, tam lekarz skierował mnie na badania hormonalne i przepisał mi odpowiednie leki, które muszę wziąć dopiero w 16 dniu cyklu miesiączkowego, ale jak mam wziąć skoro nie miałam miesiączki? Od 3 miesięcy również mam problemy z jelitami i przeminą materii, mam częste zaparcia. Czytałam na internecie, że to może być przez złe funkcjonowanie hormonów i tarczycy. W ciąży na pewno nie jestem gdyż nie robiłam tego, poza tym kiedy byłam miesiąc temu u ginekologa badał mnie. Najbardziej niepokoi mnie brak miesiączki. Czy mam się niepokoić czy to raczej normalne w moim przypadku?

Gość idhyaaa
Ok więc najpierw cięzko jest mi stwierdzic czy jest normalne czy nie jeśli nie znam twojego wieku,piszesz że jesteś ''młodego wieku'' czyli ile?16 lat?Jeżeli 16 to nieregularne miesiączki są jak najbardziej normalne,okres reguluje się dopiero 4 lata od pierwszej miesiączki więc jeżeli twój wiek jest do 19 to nie powinnaś się niczym przejmowac.2 rzecz problem z tarczycą to nie tylko zaparcia jeżeli zauważyłaś u siebie jeszcze inne objawy jak spadek wagi/wzrost wagi,nadmierna sennośc/pobudzenie,osłabienie/za dużo energi,łamliwe włosy czy paznokcie,poczytaj o objawach niedoczynności tarczycy na internecie jeżeli twoje objawy się zgadzają to polecam Ci iśc do lekarza pierwszego kontaktu żeby zrobił Ci test na TSH,i on wskarze ostatecznie czy faktycznie masz problem z tą tarczycą.W twoim młodym wieku miesiączka się zmienia i występuje nieregularnie i jest naturalnie naturalne :) Natomiast patrząc na problemy perystaltyczne mogę one świadczyc nie tylko o tarczycy ale o szeregu innych abnomali.Proponuje wykonac test na TSH oraz morfologie tak na zaś :)

Gość o moj Boze
idz do endokrynologa, zrob usg tarczycy, badania tsh i antyciala, prawdopodobnie masz niedoczynnosc tarczycy