Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda mama...

Czuję się mniej atrakcyjna po porodzie

Polecane posty

Gość Młoda mama...

Witam wszystkie młode mamy! Chciałam się dowiedzieć czy to normalne, że kobieta po porodzie nie czuje się atrkacyjna??? Mój synek ma już prawie 6 miesięcy, a ja dalej się czuję brzydka. Przed ciążą ważyłam 10 kg więcej niż teraz i mimo tego przedtem czułam się ładniejsza i seksowniejsza. Odpisujcie, bo zaczynam wpadać w panikę, czy aby na pewno wszystko jest ze mną w porządku???

Gość tikal
ja czylam sie mniej atrakcyjna ale tylko jakies 2,5 m-ca po porodzie, teraz 9 m-cy po czuje sie o wiele lepiej niz przed pomimo +2kg

Gość Młoda mama...
Mam nadzieję, że mnie też przejdzie, bo wszyscy na tym cierpią. Ja, mój mąż no i przede wszystkim dziecko. Chociaż przy dziecku staram się być zawsze zadowolona i wesoła. Niestety przy mężu nie zawsze mi się to udaję. Co tu dużo mówić w łóżku też nie jest za ciekawie. A najgorsza jest myśl, że to wszystko przeze mnie.

Gość padam, padam, padam
" sexownosc" nie jest zwiazana z waga

Kochana = hormony Ci jeszcze nie wróciły do normy Dziecko jest zazwyczaj absorbujące i wywraca nasze zycie do góry nogami Jesli siedzisz z nim sama w domu - dodatkowo stajesz się kurą i myszą domową ;) Moja rada jest taka, abys dała sobie wiecej czasu i duzo spaceruj, dotlenisz organizm, poczujesz sie lepiej i dzieku wyjdzie na zdrowie. Na wiosnę będziesz się smiała z tej zimowej depresji

Gość Młoda mama...
avent miejmy nadzieję, że masz rację. Chciałabym, żeby to przeszło jak najszybciej. To prawda, że siedzę z małym sama, bo mój mąż pracuje cały dzień, ale staram się dbać o siebie, malować, ładnie ubierać, żeby jakoś podbudować psychikę. Niestety narazie nie pomaga...