Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 obsesyjne sikanie

OBSESYJNE SIKANIE....czy kto艣 na to cierpi?

Polecane posty

Go艣膰 obsesyjne sikanie

od kilku lat ciagnie si臋 za mn膮 "choroba" ca艂y czas odczuwam, ze chce mi sie siku...czesto nie potrafie wytrzymac godziny/dw贸ch. W sytuacjach stresuj膮cych/nerwowych nasila si臋 to bardziej. nie pozwala mi to normalnie zyc, o niczym innym nie mysle. wychodzac z domu zawsze korzystam z wc a np za 2o min czuje ze znow mi sie chce i nie wytrzymam. przeczytalam ze nie ma na to lekarstwa. czasami z tego powodu mam mysli ze lepiej byloby nie zyc niz meczyc sie z tym codziennie przez caly dzien ;( czy jest tu osoba z takim problemem?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tam podobnieee
ale da si臋 z tym zyc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 2312312312
a u jakich specjalist贸w by艂as?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obsesyjne sikanie
ja mysle ze mam to na tle nerwowym...myslalam sobie o tym kiedys i chcialam sama sobie wytlumaczyc skad mi sie to wzielo ale nie mam pojecia...nie mialam wtedy 4 lata temu zadnej stresujacej sprawy, zadnego przezycia nic...pamietam ze z dnia na dzien mi sie to pojawilo, pozniej po roku zniknelo na kilka miesiecy i znow to mam. dluzsze wyjazdy np 2-3 godzinne odpadaja, wycieczki po jakims miescie tym bardziej...nie moge juz z tym zyc. czasami rycze z tego powodu...boje sie wychodzic z domu bo nie wiem czy np po 20 min mi sie nie zachce...mam wrazenie, ze osoby ktore mnie znaja mysla ze jestem jakas nienormalna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malutka kobietka :)
idz do urologa sie zbadac i zbadaj sie na endometrioze, ja tez to przerabialam przez 6 lat, na dzisiejszy dzien mam dosc, mam tez duzo innych objaw kt贸re orzychodzily i narastaly z czasem, potrm juz nie mglam normalnie funkcjonowac ale jutro juz ide na zabieg, usuwac mi beda endometrioze. Ale nie kazdy lekarz wykryje jak jest w malym stadium. Musisz isc do dobrego ginekologa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 2312312312
a co to jest ta endometrioza? Ja czasem czuj臋 b贸l jakby jajnika, wczoraj mnie co艣 strasznie bola艂o jak sta艂am, jak leza艂am do razu mija艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obsesyjne sikanie
nie bylam jeszcze u zadnego lekarza...wczoraj jechalam na uroczystosc godzine samochodem, pozniej mialam isc na 40 min do kosciola, gdy wysiadlam z samochodu to NIBY tak mi sie chcialo siku ze cofnelam sie i nie poszlam do kosciola bo myslalam ze sie posikam...nie bylo gdzie sie zalatwic wiec wstrzymywalam.... musze isc do jakiegos lekarza bo to mnie wykonczy lub sama z soba skoncze, bo nie wytrzymam tego. gdy przeczytalam ze nie ma na to lekarstwa to w ogole zrobilo mi sie slabo....modle sie do Boga, codziennie o tym wspominam ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 2312312312
gdzie przeczyta艂as takie bzdury 偶e nia ma lekarstwa? Przecie偶 to moze byc objaw ze stu chor贸b. Dopiero po wyeliminowaniu wszystkich moglabys stwierdzic, 偶e ni e ma lekarstwa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 venge.
a mo偶e kawy du偶o pijesz? albo inne moczop臋dne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obsesyjne sikanie
w nocy nie musze chodzic do wc. ostatnio jak mia艂am nerwowe dni to odczuwalam ze niby mi sie chce ale lezalam i zasnelam. fakt faktem ze jak wypije kawe/piwo to co chwile chodze do wc i ten mocz jest....ale od kilku lat mam tak, ze rano biore 3 lyki wody i wytrzymuje tak 8 godzin - oczywiscie mimo tych 3 艂yk贸w wody chodze co godzine/max 2 godziny do wc...jak wracam do domu to wypijam do wieczora jakies 2 kubki herbaty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obsesyjne sikanie
mam chorobe zesp贸艂 jelita dra偶liwego rok temu si臋 dowiedzia艂am a to sikanie ci膮gnie si臋 ju偶 4/5 rok wstydze sie isc do lekarza tym bardziej ze podejrzewam ze jest to na tle nerwowym, bo jak sie zestresuje to co chwila odczuwam parcie na p臋cherz i az s艂abo mi sie robi...nie radze sobie juz z tym a w ostatnim miesiacu ponagli艂o mi si臋 to

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 waska w pasie
ja tak mam autorko-identycznie.jeszcze jak jestem w domu to ok ale jak gdzies jade to koniec swiata,pierwsze co to zastanawiam sie co bedzie gdy mi sie siku zachce,nie jezdze autobusem w dalsze trasy,tylko pociagiem bo boje sie,ze mi sie siku zachce,staram sie wlasciwie nigdzie zbyt daleko nie jezdzic,to utrudnia mi zycie.a dodatkowo gdy sie stresuje chce mi sie siku co chwile doslownie:O

Udost臋pnij ten post

endometrioze, poczytaj sobie na wikipedi. moje objawy byly wlasnie ze musialam czesto latac po do wc. Potem jak bylam starsza mialam bolesne miesiaczki, skurcze podczas oddawania stolca, czeste zaparcia, b贸le plec贸w. Bole pochwy, non stop zapalenie pecherza, zimne stopy, b贸le glowy... Ohohoh... Czasami w nocy nawet puszczal mi mocz, a do szkoly musialam chodzic w czarncyh spodniach bo czasami mi uciekal mocz :o bylam u setki ginekolog贸w, u r贸znych lekarzy, badac nerki, watrobe, badany pecherz, tarczyce, normalnie wszystko co sie da. Ale wykryl u mnie tylko jeden ginekolog moja endometrioze, lekarz z krakowa z kliniki feminam mq on tam najnowsze sprzety. Az taka ulge poczulam jak mi powiedzial ze mam nadzerki, i endometrioze... bo pod koniec mi lekarze m贸wili ze jestem chora psychicznie, i ze sobie w glowie ubzduralam. A mi lekarz og贸lny powiedzial wlasnie jeden ze nie mozna sobie siakania ubzdurac, jak sie chce siku na okrogla to dlatego ze jest ucisk na jakis narzad, i kazal mi wlasnie isc do dobrego specjalistyod spraw kobiecych. I zostalo wlasnie wykryte u mnie. Ale musialam wydac duzo kasy na leczenie. 5000zl z zabiegiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 2312312312
a ile sikasz razy na dzie艅? Ja w dzie艅 ok. 15 razy, najgorzej jest jak p贸jde do 艂贸偶ka i czuje ten dyskomfort, wtedy nie moge zasna膰, zdarzalo mi si臋 偶e wstaw艂am po 10 razy co chwila i sz艂am siku! w nocy si臋 budze i sikam ko艂o 2 razy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 2312312312
to mnie dobi艂as z tym zabiegiem... Na NFZ tego nie robi膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 venge.
ja ju偶 w domu my艣l臋, gdzie wstapi臋 dojade do marketu i toaleta ledwo wytrzymuj臋 1 g w ko艣ciele i musze siedzie膰 latem, wiadomo gdzies na 艂onie natury noc przesypiam ale ja du偶o pij臋 najbardziej goni mnie po kawie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obsesyjne sikanie
czasami sobie my艣l臋 dlaczego mnie to spotka艂o...nie da si臋 z tym normalnie 偶yc bo co chwile trzeba latac do wc a gdy tego wc nie ma to w przeciagu kilku sekund to parcie na pecherz staje sie tak mocne ze ledwo co ide...czasami tego moczu troche jest a czasami ledwo co.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 venge.
du偶o kobiet tak ma w pracy lataj膮 co godzin臋 15 x, no musze kiedy艣 policzy膰 jak siedze w domu i cos zjem to mo偶e i 15 wychodzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obsesyjne sikanie
w przeciagu dnia bardzo duzo korzystam z wc...latem to jeszcze sobie jakos to t艂umacze bo wypijam 1,5 litra lub wi臋cej wody gazowanej lub niegazowanej ale jak wiem ze danego dnia mam wyjscie to rano 3 艂yki wody i nic wiecej a i tak chodze tyle samo do wc lub jeszcze cz臋艣ciej

Udost臋pnij ten post

niewiem, bo nie licze, ale jakies 10-12 razy, czasami mniej czasami wiecej... a ten dyskomfort znam podczas pr贸by usniecia. byly takie czasy ze wogule nie spalam, musialam sie zwlaniac z pracy, bo nie szlo nawet wyjsc z domu :( idz zbadaj nerki... ale nie u jednego tylko u paru, bo jeden moze nie wykryc nic a drugi lub nawe dziesiaty wykryje jak jest dobrym lekarzem lub jak ma dobry sprzet. watrobe tez mozesz zbadac, brzuch i.t.d. zbadalambym ten na twoim miejscu wlasnie sprawy kobiece, jajniki, i pochwe, zrobila wymaz z pochwy. Polecam lekarza http://klinika.ginekologiczna.com.pl/oferta.php zrobi ci on urologie, wymazy, usg pochwy i cytologie i.t.d. ale dodam ze leczenie u niego jest dosc kosztowne. a propo to ile masz lat? i jak dlugo sie meczysz. Bo ja od zawsze sie mecze a mam 20 lat. jutro zabieg dzieki bogu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obsesyjne sikanie
sama sobie tlumacze, ze przecie偶 nie chce mi sie siku, 偶e to moje schizy a nie faktycznie p臋cherz ale to nic nie daje. wyko艅cze sie bo d艂ugo tak nie wytrzymam a mam zaledwie 20 lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 venge.
du偶o kobiet tak ma w pracy lataj膮 co godzin臋 15 x, no musze kiedy艣 policzy膰 jak siedze w domu i cos zjem to mo偶e i 15 wychodzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 2312312312
mam 34 lata, problem z tym sikaniem od dawna, ok. 5 lat moze wi臋cej? Od paru lat w zaostrzonej formie. Na leczenie prywatne mnie nie stac, no moze 100 z艂 na mc ot mog艂abym wydac, ale to g贸ra, 5000 to m贸j chyba p贸艂roczny doch贸d... :( Z prac膮 nie mam w艂asnie problemu bo nie pracuj臋. Chyba nie da艂abym rady.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 waska w pasie
aha i najwazniejsze wszystkie badania,posiew,cytologia etc idealne,zadnych zapalen pecherza,internista stwierdzil,ze to od nerwicy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aha ii ach
tak, ale to bardziej psychologiczne chyba jest. Ja po prostu musz臋 mie膰 zawsze dostep do "siku", mnie musz臋 z tego korzysta膰, ale dostep mie膰 musz臋! :D

Udost臋pnij ten post

da sie na nfz :) na twoik miejscu bym pierw poszla na nfz... zr贸b zbadanie pochwy moga byc nadzerki wymaz z pochwy usg jajnik贸w ugs nerek, watroby, brzucha oddaj mocz i sprawdz bakterie niech ci pobiora krew czy masz bakterie w moczu, czy watroba, nerki i.t.d dobrze funkcjonuja zr贸b przeswietlenie macicy z przodu i od tylu i z boku bo moze kosc ogonowa sie ocierac o macice czyjakos tak wymaz z precherza (ciezko o to badanie) bo to ci musza wsadzic cos do pecherza i wziasc wymaz, a nie kazdy lekarz ci tak zrobi (moga byc tam bakterie kt贸rych zwykly antybiotyk nie usunie) zr贸b sobie badania na hormony, tarczyce i,t,,d mozna tak w nieskonczonosc, ja tyle badam mialam robionych i u tylu lekarzy bylam, niekt贸rzy mi m贸wili ze jestem nie normalna, az sie poddalam, nie chcialam wychodzic z domu bo po co, by kibla szukac?! jak przezcierz mam go w domu... No ale odzyskalam sile do walki i poszlam wlasnie do tego ot贸z ginekologa i juz przepisal mi leki na stany zapalne, poczulam ulge... jutro ide na zabieg i potem bede sie leczyc farmalogicznie przez p贸l roku...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 2312312312
ci臋zko stwierdzic, bo czasem moze byc po艂膮czenie choroby plus jakiego艣 znerwicowania na jej tle. Mozna czuc dyskomfort jak chce si臋 siku stale i nie ma np. gdzie zrobic? Z jakiego艣 jednak powodu chce si臋 w艂asnie siku..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 2312312312
malutka- jeste艣 b. niska? Bo ja tak, mam tylko 152... Mo偶e wzrost ma te偶 jakie艣 znaczenie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obsesyjne sikanie
boj臋 si臋 i艣膰 do lekarza, bo po 1. jeszcze nigdy u ginekologa nie by艂am bo jako艣 niby nie bylo potrzeby no i przedewszystkim wstyd...po 2 boje si臋 偶e stwierdz膮, i偶 jestem jaka艣 nienormalna i te problemy z sikaniem to na tle psychicznym po 3 偶e mi powiedz膮 偶e nie mog膮 nic z tym zrobi膰... nie chce isc na studia a jedynym powodem jest to ze nie wytrzymam 4 h na wyk艂adach

Udost臋pnij ten post