agula_84 0 Napisano Grudzień 26, 2011 Cześć dziewczyny! Mam pytanie, które mnie strasznie nurtuje. Zaczęło się od tego, jak kalkulatory tygodnia ciąży dostępne na internecie dały różny wynik. Wiem, że tydzień ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki ale zatem czy dzień od 1-7 jest pierwszym tyg. ciąży a już od 8 do 14 drugim tygodniem, czy też dnia 8 mówimy że jesteśmy w 1 tygodniu i 1 dniu, 9 dnia 1 tygodniu i 2 dniu i tak dalej. Bardzo proszę o Wasze zdanie jak Wy to liczycie albo Wasi ginekolodzy. Dodam, że np. dziecko ma urodzinki (roczek) to pierwszy miesiąc po juz nie ma dwóch latek a roczek i jeden miesiąc. Może mnie ktoś oświeci bo przez kalkulatory zgłupiałam czy jestem w 6 tygodniu czy w 5 tygodniu i 4 dniu. Ostatnią miesiączkę miałam 18.11.2011r. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no pod koniec to dziecko Napisano Grudzień 26, 2011 lekarze zawsze liczą skończone tygodnie ciazy czyli mówią że u ciebie jest 5tc skończony. Ty mozesz powiedzieć że 6tc trwa. Ale i gin i w szpitalu powiedzą że 5tc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agula_84 0 Napisano Grudzień 26, 2011 Dzięki za odpowiedź bo sama się w tym zagubiłam i z mężem wspólnie myślimy. Niecały tydzień temu byłam u ginekologa i pęcherzyk był bardzo malutki i się denerwowałam czy to źle czy jeszcze być może za wcześnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jesteś w 6 tyg. Napisano Grudzień 26, 2011 i wcale lekarze nie będą mówili że jest w 5.piąty skończyła 4 dni temu to jak może być w piątym?A w karcie masz jak napisane?No chyba że nie masz karty. A liczy się tak-do pierwszego dnia ostatniej @ dodajesz 7 dni i od tego momentu liczysz tygodnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agula_84 0 Napisano Grudzień 26, 2011 To tym bardziej mi 5 wychodzi jak mam liczyć tygodnie dopiero od dodaniu 7 dni od dnia ostatniej |@. No i jestem w kropce:) Karty jeszcze nie założyła. Dopiero jak będzie zarodek z bijącym serduszkiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zobacz tu: Napisano Grudzień 26, 2011 http://dzieci.civ.pl/tygodnie-miesiace-ciazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agula_84 0 Napisano Grudzień 26, 2011 Będę liczyła na swoje potrzeby chyba dokładnie 5 tydzień i 4 dzień. Dzięki za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach