Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Angelina5506

Jak obcinac włosy 3,5 latkowi. Proszę pomóżcie.

Polecane posty

Mojemu synkowi rosną tak szybko włosy ze szok. Co 1.5-2 tyg trzeba obcinac bo wyglada jak Tarzan:) ale nie mam poprostu czasu aby chodzić z nim 3 razy w miesiącu do fryzjera. Wolałabym to zrobić sama w domu... Tylko jak??

Gość ksl4334
no to po co chodzisz to fryzjera - ja mam już 25lat. Kiedyś chodziłem do fryzjera jak brali po 10zł. Ale teraz to się tak podnieśli że szkoda mi na to kasy. Kupiłem sobie maszynkę philipsa i się podcinam za darmo. Podcinam się sam albo ojciec mnie podcina i nie potrzebuję mi żadnego fryzjera bo fryzura jest ok. No i oszczędzam za każdym razem jakieś 15-20zł.

Gość ksl4334
no to po co chodzisz to fryzjera - ja mam już 25lat. Kiedyś chodziłem do fryzjera jak brali po 10zł. Ale teraz to się tak podnieśli że szkoda mi na to kasy. Kupiłem sobie maszynkę philipsa i się podcinam za darmo. Podcinam się sam albo ojciec mnie podcina i nie potrzebuję żadnego fryzjera bo fryzura z maszynki jest ok - super równiutkie włosy. No i oszczędzam za każdym razem jakieś 15-20zł.

Gość ksl4334
moja maszynka to: Philips QC5115 - super strzyże i podgala

Gość ksl4334
nawet nie wiesz jaka to wygoda - podcinasz się kiedy chcesz i jak chcesz. No i za darmo. Koszta wydane na maszynkę szybko się zwracają.

No właśnie sie zastanawiam Bo niektórzy mówią zeby nie używać maszynki wcześniej niż od 5r.z bo dziecko moZe przekrecic głowę i zrobić sobie krzywdę. Jak jest naprawdę to nie wiem bo sie nie znam. MoZe polecicie jakaś maszynkę ktorej mogłabym używać dla dziecka i zarazem męża?? ( ma ten sam problem). :)

Dzięki pewno na nią zerkne:) ja sie zastanawiam nad remington bo mam wiele urządzeń do włosów i zawsze byłam zadowolona.

Gość ksl4334
to twój wybór - ta moja jest jeszcze z przed dwóch lat. Teraz wyszły nowsze maszynki.

ja mam tez maszynke Philips - sama chodze do fryzjera ale mezowi obcinam wlosy - w wiekszocsci nozyczkami, boki tylko maszynka, z reszta polowa rodziny sie u mnie strzyze (a nei jestem fryzjerka, tylko samoukiem;) wiec tego mozna sie nauczyc). co do skaleczenia maszynka to nie ma takiej mozliwosci - no chyba, ze strzyzesz na zero, samymi ostrzami, bez takiej oslonki na odpowiednia dlugosc

Gość a ja.....
mojemu 4latkowi od ponad roku przycinam maszynką. Też mamy philipsa, ale nie pamiętam jaki model. Mąż używa, więc synowi nowej nie kupowałam. Jeśli chodzi o skaleczenie, to nie ma opcji, bo zawsze używam zabezpieczenia

obcinalam tez mojemu bratankowi - on od poczatku mial bardzo bujna czupryne, wlosy krecone i szybko rosly - zaczelam jak mial ok. 2 lat i nigdy nei bylo zadnego problemu moj Philips ma juz kilka lat - teraz pewnie sa lepsze modele, ale swojego nie pamietam

No to zobaczę na tego phillips skoro tak polecacie:) tylko jeszcze jedno. MoZe to głupio zabrzmi ale ja nigdy nie miałam styczności z tak owym urządzeniem i za bardzo nie wiem z czym sie to je. Wiec tam sie ustawia jakaś długość czy coś??

Gość maszynka dobry pomysl
to juz predzej krzywde mozna zrobic nozyczkami, cos omsknie, i dziecko sie ruszy, a ty go dziabniesz ostrym koncem. Maszynka jest cholernie bezpieczna:) i prosta w obsludze wcale nie trzeba miec polotu fryzjerskiego by nia ciac. No chyba , ze facet czy dziecko maja jakies specyficzne fryzury, ale zwykle obcinanie to nie problem.

Gość maszynka dobry pomysl
Tak ustawia się długość na 1,2,3,4,5,6 mm. Możesz też ogolić na łyso. Normalne, że dzieciaka nie zetniesz od razu na 1 mm. Więc ustawisz sobie odpowiednią długość by chłopak nie wyglądał jak łobuziak:) z łysą głową. I to nie żadna sztuka po prostu przesuwasz w górę lub w dół nakładkę.

No i obcielam. Kupilam maszynke z remington. Prawde mowiac byla dosc droga Ale oplacalo sie:) synek wyglada wspaniale:) dziekuje za wszYstkie rady