Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cytrynówka6482

Czy ząb jest martwy??

Polecane posty

Gość cytrynówka6482

Pytanie najlepiej do stomatologa, albo do kogos kto wie cos na temat martwych zebow. Moja córka 3 lata uderzyla sie zebami 2 przednimi jedynkami gornymi o podloge, ale wszytsko bylo ok, procz tego ze 1 dzien ja bolaly,ale na nastepny juz przeszlo po okolo tygodniu zobaczylam ze te zeby sa szare tak bylo widac ze sa ciemniejsze.Udalismy sie do stomatologa, i dentystka powiedziala ze sa martwe(tylko spojrzala na te 2 zeby i od razu ze to sa zeby martwe),spytalam czy cos z tym trzeba robic, gdyz sa to zeby mleczne ktore i tak wypadna za okolo 3 lata,stomatolog powiedziala ze tak nalezy zeba otworzyc(naprawic) i zamknac.Powiedzialam ok, umowilismy sie na wizyte ktora jest dopiero 11 stycznia 2012 r., a 3 dni temu zauwazylam ze te zeby wyjasnialy, wygladaja tak samo jak reszta zebow. Czy ktos wie czy te zeby faktycznie byly martwe mozna to jakos samemu sprawdzic.???

Gość Kolędnica
Przecież jak stomatolog nie zobaczy to Ci nie poradzi. Całusy kotku

to teraz mi powiedz jak ona te zęby niby miała co? wskrzesić do życia bo nie rozumiem.jakieś to pokręcone ale na twoim miejscu zasięgnęłabym porady innego stomatologa

Gość cytrynówka6482
Bylismy na wizycie takiej konsultacji, bo skoro widze ze zeby sa szare to chyba cos jest nie tak i pomyslalam ze to od tego uderzenia, stomatolog spojrzala na te zeby i powiedziala ze sa martwe, ale stwierdzila to po czym? Po tym ze sa szare? Na tej konsultacji bylismy w listopadzie (pod koniec).A teraz patrze ze te zeby wyjazsnialy, czy moga zeby martwe(szare) po pewnym czasie zjasnieć???

z tego co wiem to jak ząb jest martwy to jedyną szansą na jego pojaśnienie jest wybielenie go za pomocą specjalnych past pasków i innych tego typu rzeczy,sam z siebie nie rozjaśni się