Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xhxhxhx

grzybica

Polecane posty

Gość xhxhxhx

Hej, wczoraj po raz drugi zobaczyłam u siebie grzybicę, tym razem na plecach (przypuszczam, że tak jak za pierwszym razem, przyczyną był kot). Ostatnim razem było to parę lat temu, lekarz wtedy nic nie mówił o tym, żeby wyprać i zdezynfekowac wszystko, z czym miałam styczność, ale teraz poczytałam w internecie, że trzeba wyprać w 90 stopniach nawet ubrania wierzchnie i pościel. Czy to rzeczywiście konieczne? Zeszłym razem nie zrobiłam tego i jakos nawrotów nie było, a nie chce poniszczyć niczego zbyt wysoką temperaturą (z tego co pamiętam, wyprałam normalnie po prostu ubrania, które nosiłam podczas choroby, wydaje mi się, że pościeli wcale). Moje drugie pytanie, mam długie włosy, które mają styczność z tą infekcją np podczas prysznica, czy przebierania, może panikuję, ale włosy dbam obsesyjnie, czy nie ma jakiejś opcji, że ta grzybica może zarazić skórę głowy przez ten kontakt z włosami?

Gość karola_1234
mysle, ze lepiej bedzie jak wszytsko wypierzesz, posciel tz i to w 90st.C, bo widzisz grzybica lubi wracać...trzeba wyzabijac te grzyby. A miejsca intymne tez chronisz?bo z tego co wiem, to je najciezej wyleczyc;/ na twoim miejscu bralabym provag, nie zaszkodzi,a moze wiele pomoc