Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość holly24

Aparat na zęby - proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość holly24

Witam. Mam kilka pytań co o aparatu ortodontycznego. Szukałam informacji na ten temat na internecie, ale niestety nie znalazłam nic konkretnego. Otóż od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wyprostowaniem zębów. Jedną trójkę mam wysuniętą do przodu i przez to dwójka schowała się między tą trójką a jedynką i wygląda to trochę tak jakbym nie miała zęba. Do tego jedynki są dłuższe od reszty zębów. Co do aparatu stałego to mam wiele wątpliwości, ponieważ czas leczenia trwa dwa lata, zęby bolą, a w dodatku taki aparat nie wygląda według mnie estetycznie. No ale ból i wygląd mogłabym jakoś znieść, bardziej martwi mnie to, że czytając opinię osób, które nosiły aparat dowiedziałam się że niektórzy musieli usuwać zdrowe zęby, żeby zrobić miejsce, że po kilku latach zęby znowu zaczynają się rozsuwać i całe leczenie na nic. Do tego dochodzą kwestie finansowe, taki aparat z tego co wiem kosztuje około 1500 zł, a do tego dochodzą jeszcze koszty wizyt u ortodonty, a moi rodzice nie mają tyle pieniędzy. Jakie są jeszcze sposoby na wyprostowanie zębów, poza aparatem stałym? Słyszałam coś o aparatach wyjmowanych, ale nie wiem czy są one coś warte... No i czy dałoby się zmieścić gdzieś w okolicy 1000 zł?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować