Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiose

Ta cała wiara w boga

Polecane posty

Gość wiose

jest po to, zeby trzymać za jaja przeciętnego obywatela . By on nie mial swojego zdania i był posłuszny Katoland to wersja komunizmu z Korei Pólnocnej gdzie ludzie sa traktowani jak bydło

Gość Kasdemoqifmoeifm
Wiara jest dobra, każdy wierzy w co innego. Kościół już taki fajny nie jest, jak sama wiara :P

Gość Belisii
Aby żyć nie musisz w nic wierzyć....żyj sobie bez wiary....O co Ci chodzi?!

Gość *Anastazja*
Tylko człowiek majacy jaja wierzy w Boga... tacy jak ty maja w tym miejscu wydmuszki :P

Gość wiose
Chrzescijanstwo sluży do manipulacji głupim tłumem . Katolika trzyma się za jaja tak samo jak psa na kagancu, by sie nie zbuntował i nie uciekł .Piorąc mu w ten psychike w tej sekcie jakim jest kk, ,

Gość Kasdemoqifmoeifm
Zawsze w coś wierzysz, nie mówię tu o wierze w istoty ponad naturalne. Pełny racjonalizm (uznawanie tylko tego co udowodnione) to też debilizm, bgdyby wszyscy tak myśleli nie byłoby żadnych odkryć.

Gość *Anastazja*
wiose żeby nie uciekł od CZEGO? Od kilku przykazań dzieki którym ludzie sie wzajemnie nie krzywdą?

Gość Kasdemoqifmoeifm
KK oparty jest na strachu i cotygodniowym wbijaniu ludziom do głów, że są czemuś winni. Duża część księży też niestety ma zbytnio ukierunkowane umysły bez możliwości elastycznego myślenia. System, który się nie zmienia i nie jest podatny na zmiany prędzej czy później upadnie, albo zmniejszy się jego siła.

Gość to dasz naszemu przeznaczeniu
Ja na pewno uciekłbym z wielkim hukiem,od szarego życia,gdyby nie wiara w coś po śmierci,i współczuję lub zazdroszczę tym,którzy nie maja takich myśli.

Gość Kasdemoqifmoeifm
*Anastazja* Nie mam nic do przykazań, ale do KK już tak. Bardzo przekonuje mnie Buddyzm. Jest dużo bardziej pokojowy niż Chrześcijaństwo. W sumie jestem agnostykiem, szukam swojej drogi. Czytam ostatnio dużo na temat Buddyzmu i jestem coraz bardziej przekonany, że ta droga jest dla mnie odpowiednią.

jakim trzeba być ograniczonym umyslowo , albo dzieciakiem żeby uważać ,ze wiara w Boga koniecznie musi sie łączyć z kościołem katolickim . poczytaj trochę dzieciaku o świecie , pogadaj z luźmi ,moze ci sie oczy tochę szerzej otworzą .

Gość złakobieta.
ale że co, że się nie krzywdzą ludzie bo się boją, że diabeł im tyłki podpiecze? żałosne i prymitywne, można być moralnym bez wiary w boga

no i popatrzmy jak moralny jest nasz świat bez Boga . strach z domu wyjśc wieczorem ,zeby jakiś dobry człowiek glowy nam nie ukręcił .

Niekoniecznie bez wiary w Boga trzeba zabijać innych,chociaż czemu nie ,ale siebie np.,odrzucić pewne normy społeczne,niekoniecznie te o zakazie zabijania.Może to jest i prymitywne,mi by się nie chciało przeżywać zwyczajnego życia,bez wiary,w coś po śmierci iw jakąś siłę wyższą.

Gość Kasdemoqifmoeifm
złakobieta. Moralność i etyka nie muszą być związane z wiarą w Boga, religie wzywają do tego by postępować w sposób prawy. Nie podoba mi się po prostu organizacja KK. Tyle w tym temacie ;).

Gość vbbc
Niekoniecznie bez wiary w Boga trzeba zabijać innych czesi sa ateistami . Zabili mniej ludzi niz Rosjanie czy Niemcy ktorzy sa chrzescijanami

Ja jestem nie do końca szczęśliwy i trochę znerwicowany,ale bez wiary w jakąś siłę wyższą,i w coś po śmierci,nie odpowiedziałbym sobie na pytanie dlaczego musiałem spotkać 90 procent ludzi jakich spotkałem i zaznać tyle samo sytuacji,w imięczeg właściwie.

Gość vbbc
Czesi, Czechy sa ateistami . Zabili mniej ludzi niz Rosjanie czy Niemcy ktorzy sa chrzescijanami

Gość mentaI cut
prawda jest taka, że jakby wasze dupska siedziały na tronie to sami byście zaprowadzili w swoim państwie religię, żeby hołotę wziąć w ryzy. dzisiejszy świat jest światem ateistycznym i przez to jest pusty, nudny, obrzydliwy, zły i straszny

Czesi są ateistami od czasów komunizmu,kiedy religię wytępiono tam skutecznie,przed wojną byli religijni jak wszyscy wtedy.Jakichś szczególnych objawów ateizmu nie wykazywali.

Gość vaclav
havel miał pogrzeb i msze w kościele tzn w katedrze z całym obrządkiem