Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość an2anet

deformacja główki

Polecane posty

Gość an2anet

witam, prosze nie krytykujcie mnie bo i tak sama mam wyrzuty sumienia ze nieumialam dopilnowac, moja córcia ma 18 mies i bardzo zdeformowana głowke, urodzila sie o 6 tyg za wczesnie i długi czas spedzila w szpitalu w inkubatorze nie lezala długo ale w szpitalu tak,nie mialam jak jej upilnowac bo bylam po cc i mialam ogromne klopoty zdrowotne po tym,w szitalu moja coreczka wciaz lezala tylko na prawej stronie wiec ma sterczące uszko bo jej sie zaginalo (do tej pory jej sie zagina,jest o wiele wieksze od lewego,wyglada na doklejone) i nikt mi nie upilnowal no i ma wgnieciona tzn ulezaną prawą strone głowki, w domu staralam sie zeby lezala na lewej stronie ale to nic nie dalo lekarze mówili mi ze to sie wyrówna (do tej pory tak twierdza) ja jakos nie widze roznicy i nie wiem co moge zrobic i czy da sie cos z tym teraz zrobic mieszkam w uk i tu sie nie przywiazuje uwagi na zdrowie zbyt duzy przyrost tu jest

Gość ejbisi86
Nie martw sie, ja jak bylam niemowlakiem to tez ponoc ciagle lezalam na prawej stronie, bo tak lubilam i mialam odstajace ucho, a teraz jako dorosla osoba mam wszystko symetryczne i nic mi nie odstaje ;)

Gość an2anet
tylo to uch to jej sie zagina za kazdym razem ma tak mieciutka chrzastke, a czy głowke tez mialas zdeformowana czyli jednak naprawde jej to sie wyrówna ufff nie chce aby sie czula zle z tym jak dorosnie no i przede wszystkim zeby to na zdrowie nie wplynelo moze to glupie ale mnie takie nurtuja mysli, teraz mam druga coreczke i pilnuje jej choc ta lubi lewa strone i widac mala roznice tesciowa mowi ze to moze byc urok moich malych

Gość an2anet
czy ktos jeszcze cs poradzi prosze

Gość an2anet
może jeszcze któras z mam był aby chetna sie podzielic swoimi radami z góry dziekuje

Gość Kas93
Ja jak się urodziłam to miałam całkiem skrzywiony nos, a teraz patrzę na zdjęcia z tego okresu i się śmieję. Teraz mam prosty. Wszystko się wyrówna. Pozdrawiam!

Gość Kas93
A, i dziękuję za ciepłe słowa pod moim tematem :).

Gość an2anet
dziekuje za odpowiedzi

Gość yyyhmyyy
Mojej koleżanki córeczka też uwielbiała leżeć tylko na jednej stronie, ma odstające jedno ucho do dziś (jest już nastolatką), ale to przecież żaden dramat, nie popadajmy w paranoję, ale warto by było może zakładać jej jakąś delikatną opaskę na noc, żeby uszko się już tak nie odkształcało. Są jednak dzieci u których ten problem znika. Co do główki, to na ogół główka powinna wracać do normalnego kształtu, ale raczej też pod warunkiem, że dziecko nie leży nadal na tej samej stronie. Moja kuzynka leżała zawsze na plecach i główkę z tyłu ma płaską, nadrabia to jako nastolatka fryzurą, tapiruje z tyłu włosy.

Gość an2anet
no moja mala ma 18 mies wiec spi w rózny sposob ale za kazdym razem jej to uszko sie zagina no tak nie jest to trageda bo zdrowa jest i to najwazniejsze, a co do opaski to mala nie chce nosic placze jak jej zakladam i szybko sciaga

Gość yyyhmyyy
Jak śpi teraz w różnych pozycjach, to powinno jej się wszystko unormować, z uszkiem pewna nie jestem, bo jak pisałam, znam przypadek że uszko pozostało odstające.

JA bym touszko przykleiła plasterkiem żeby nie odstawało i niewyginało sie i powinno być dobrze:-) Mój syn tez leżał na jednej stronie i główka sie jemu spłaszczyła ale zaczą siedzieć to wyszystko wróciło do normy i teraz ładnie wygląda.

Gość an2anet
dzieki dziewczyny u nas jest to dosc duza roznica z ta główka ulzylo mi poczekamy bmoze choc troszke sie wyrowna