Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Falona1983

Jak się zabrać za wynajęcie mieszkania? Gdzie szukać, czego się wystrzegać, itd.

Polecane posty

Gość Falona1983

Szukam na jakimś "gumtree", Warszawa, i nie rozumiem czy ceny które sa podane to ceny wliczone ze wszystkim czy za sam wynajem. Ile wynosza oplaty "Za media". Czy oplaca sie dzwonic jezeli nie ma zdjecia mieszkania? Kurcze jak wyglada samo wynajecie? Czy moze mi sie tam wbic wynajmujacy bez pytania?

Gość Sanders30
jeśli jest nieuczciwy to nawet może wejść i cię zgwałcić

Gość drynnn
Jeśli wynajmujesz na dłużej niż trzy miesiące i nie pozwala zmienić zamków to prawdopodobnie jakiś kombinator i oszust. Przy dzisiejszym prawie nieuczciwi najemcy są praktycznie bez szans jeślibyś mu nie płaciła to żadne zamki ci nie pomogą.

Gość (@)
Poszukaj na portalach miejscowych Najczęściej podają cenę czynszu+ media oraz kaucję. Jeżeli chodzi o samo mieszkanie: m2, ilość pokoi itp. Czasem jednak informacje nie są pelne, więc trzeba się dopytać: - czy czynsz to czynsz i odstępne - jak sprawa z licznikami i płatność za media - czy jest wlaścicielem ( jedynym właścicielem) - jak z ogrzewaniem ( w zależności od budownictwa) - wyposażenie mieszkania ( meble) Co do zdjęć to i tak trzeba samemu zobaczyć. Zdjęcie może być zrobione z 5 lat wcześniej. Dopytać się: - jak daleko do miasta, szkoły, przedszkola itp Sporządzić umowę w niej zawarte są wszystkie informacje

Gość adam

Dużo ofert jeśli chodzi o wynajem masz na megamieszkania.pl . Codziennie aktualizują swoje oferty, nie ma jakiś przestarzałych opisów itp. Ja sobie ich chwalę, wynajmowałem przez te biuro już dwa razy, w obu przypadkach mieszkania zdawały egzamin.