Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam nadzieję ciężarna

Czy to ciąża?

Polecane posty

Dzisiaj 28 bądź jutro 29 grudnia powinnam dostać okres. Zrobiłam sobie dzisiaj rano test i druga kreseczka wyszła bardzo słabo, mam nadzieję, że może się uda tym razem, bo staramy się z mężem pół roku ... Jak myślicie kochane? ktoś miał podobnie? Dodam, że mam obolale piersi i ciągnie mnie czasem pod brzuskiem, ale tak mam czasem przed okresem... mam tyle nadziei, że może się uda....

Myślę że można powoli gratulować;-) słaba kreska też oznacza ciążę:-)

Poczekaj jeszcze spokojnie 2 dni dla pewności i zrób test. Czasem zdarza sie ciąża biochemiczna i kobiety dostają normalnie okres.Ale po cichutku jednak gratuluję :)

byłabym przeszczęśliwa!!!! ale nie mogę uwierzyć, druga kreska jest bardzo blada, ale przeciez nie wymysliłam jej sobie ;)

Druga kreska, nawet słabo widoczna to tez ciąża. Ale robiona przed terminem @ nie daje pewności, bo ciąża może się nie utrzymać i możesz dostać okres. Nie chcę Cię jednak straszyć, bo pewnie wszystko jest w porządku i za 2-3 dni krecha będzie gruba i wyraźna :):) Gratuluję i zazdroszczę:)

to czekanie mnie dołuje, ta niepewność, nie mogę w pracy wysiedziec... boję się rozczarowania :(

Ja się rozczarowuję już 8 cykl :) Z tym, że u mnie nigdy nie było 2 kresek - dlatego myślę, że Ty zaskoczyłaś. Powtórz test jutro i pojutrze. A jeśli nie chcesz, to idz na test z krwi. Będziesz miała czarno na białym :)

Na pewno pójdę na test krwi, tylko jutro wyjezdżam na sylwestra i tym bardziej nie wiem czy mogę pic alkohol :/

U mnie przy pierwszej ciąży pierwszy test wykazał ledwo widoczną drugą kreskę ale naprawdę ledwo było ją widać a dwa dni później 2 grube krechy. Ogólnie gratuluje bo na 100% jesteś w ciąży:)

Gość fgjhudgadg
też tak miałam i jestem w ciąży - gratuluję :)

nie wierze !!! ranyyyyy .... mam nadzieje ze to bedzie prawda!!!!! :D

Pamiętaj że testy ciążowe raczej nie kłamią. Mogą fałszywie pokazać 2 krechy ale w wyjątkowych sytuacjach. Jeśli są już dwie kreski to 100% jest ciąża. Mnie test nigdy nie oszukał. Przy drugiej też pokazał najpierw bladą drugą, niestety poroniłam. Co do picia alkoholu to absolutny zakaz i łykaj kwas foliowy.

nawet jak druga kreseczka jest bardzo bardzo blada... ?:/

Nawet:) ja miałam bardzo bardzo bladą ledwo widoczną i byłam w ciąży. Ta moc kreseczki zależy jaki czas minął od zagnieżdżenia się jajeczka. Jeśli jest np 28dc może być słaba bo hormon HCG dopiero co zaczyna być wytwarzany a 2 doby później np w 30dc jest krecha mocniejsza bo hormon się podwyższa. Proponuje zrobić w piątek test i gwarantuje że będzie mocniejsza.:)

Gość no co aaa
powtórz test za kilka dni to kreska powinna być wyraźniejsza.

Gość michalina18
Mam problem. Otóż dnia 25.11.11r. około godziny 2 w nocy uprawiałam seks z chłopakiem oczywiście w prezerwatywie. Jednak pech chciał, że pękła nam gumka i chłopak skończył w środku:(. Około godziny 10:30 tego samego dnia zażyłam Escapelle. Byłam u ginekologa i pani doktor powiedziała że raczej jest po owulacji i że chyba są dni niepłodne..:( Nie wiem jaka jest skuteczność tych tabletek. Różnie piszą na internecie..Ostatnią miesiączkę miałam 27.11.11r. Miesiączka trwa około 5-6 dni. W październiku miałam miesiączkę 23.10. Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję:)

do autorki na 100% ciąża moja kreska była prawie niewidoczna, potem przez kolejne trzy dni codziennie robiłam jeden test i z każdym dniem stawała sie bardziej wyrażna

Gość moye t
skoro miałaś potem okres to o co chodzi? W czym problem?

Gość michalina18
może mi ktoś odpisac?

Gość michalina18
pomyliłam się.. współżyłam 25.12 a nie 25.11:(

Gość michalina18
pytanie do moye t!!!! proszę odpisz!!

Gość moye t
ale na jaką odp. liczysz? zażyłas tabletkę i tyle. Teraz musisz czekać na krwawienie lub okres. Po 3 dniach i tak nic więcej nie mozna. jesli cykle masz regularne to tak jak mówił gin nie ma szans na ciążę.

Gość moye t
"Escapelle, zażyty zgodnie z zaleceniami, zapobiega owulacji i ew. zapłodnieniu. Powoduje także zmiany w błonie śluzowej, które zapobiegają zagnieżdżaniu zapłodnionej komórki jajowej w macicy. Escapelle nie jest tabletką wczesnoporonną. Działa ona zanim zapłodniona komórka jajowa zagnieździ się w macicy. Tabletka przyjęta za późno (gdy już to się stanie) nie niszczy płodu, a co więcej podtrzymuje ciążę. Zawiera bowiem levonorgestrel z grupy progestagenów czyli hormonów, które wspomagają utrzymaniu ciąży"

Gość michalina18
dzięki:) cykle mam różnie... i to jest lipa.. ostatnio okres mi się spoźnił 4 dni