Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZielonaWyspa

W wyniku doznanego urazu mózgowo

Polecane posty

Gość Lady Maromolada :)
a kiełbaske ma sprawną?

Ma. ale nie o to chodzi. W nocy ma ataki agresji, rano nic nie pamieta, w nocy opowiada rózne historie, normalnie budzi mnie siada obok i opowiada. Wczesniej bylo to nawet zabawne ale gdy doszlo do tego ze przydusił mnie poduszka, czy wystawil na klatke schodowa, przestalo to byc smieszne. Dostał skierowanie od neurologa do psychologa na jakies badania i dzis odebrał wyniki gdzie jest napisane ze jest stwierdzona niepelnosprawnosc umysłowa.

Gość The A tea
0/10

prowo , niepełnosprawności umysłowej nie orzeka psycholog a cały zespół specjalistów czyli psycholog neurolog psychiatra socjolog i w tym wypadku neurochirurg.

Gość llulek
A co on sam na to ?

28.12.2011] 12:39 [zgłoś do usunięcia] rolusiakrak prowo , niepełnosprawności umysłowej nie orzeka psycholog a cały zespół specjalistów czyli psycholog neurolog psychiatra socjolog i w tym wypadku neurochirurg. zgadzam się

Zadne prowo, przechodzi dwa razy badanie Weichnera ( nie wiem czy to sie dobrze pisze)/ badanie przechodzil tez u neurologa od pol roku chodzi od jednego lekarza do drugiego.

ewentualnie psycholog mogl napisac " podejrzenie niepełnosprawności umysłowej , konieczne badanie takie i takie " ale sam od siebioe orzec nie może bo nawet nie ma takich uprawnień.

Na codzien jest normalnym chloapkiem, żyje nam sie cudownie bez zadnych cyrków, tylko w nocy sie dziwnie zachowuje, Pracuje noramlnie. Bylismy razem u neurologa bo lekarka chciała ode mnie usłyszec jak sie dokladnie zachowuje, i po tym wszystkim dostał skierowanie na to badanie.

Ja nie widziałam tych wyników, bo poszedł odebrac je w godzinach pracy, po 18 bede je miec w rekach t ozobacze co tam jest dokladnie napisane. Sama jestem osoba niepełnosprawna ale ruchowo, a nie wiem jak to bedzie w przyszłosci z Nim. Czy to sie leczy, i jesli tak to jak

no to zmienia posatać rzeczy , można niwelować zachowania patologiczne lekami psychotropowymi , ale nie ma różowo. Skutki uboczne - głównie otępienie .

Jak narazie bierze tylko dopakine w dawkach 300 mg rano i 500 na wieczór. Jedynym obajwiem jest to ze jest wzmorzony sexualnie.

depakine zielona . Kuzwa ładują ją chyba każdemu ,niczym jakiś uniwersal . Poszukajcie dobrego lekarza. Pozdrawiam i uciekam.