Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropkastopkaa

Łupież

Polecane posty

Gość kropkastopkaa

znalazłam super preparat na łupiez, uzywam juz 4 raz i widzę poprawę ;) zobaczymy na jak długo ale z tego co słyszałam efekty kuracji utrzymują się i to długo. Uzywam od jakiegoś czasu Szamponu przeciwłupiezowego- Pirolam. Co o nim sądzicie, uzywaliście go... Tak jak narazie działa i był w miarę niedrogi-ok 30zł. wczesniej uzywałam H&S, nioralu- ale nie pomogłu- własciwie o po H&S wszystko sie pogorszyło , a do tego włosy miałam jakieś takie przetłuszczone> Pirolam ok ;)

Gość jackaAS
Mi pomaga Head&Shoulders, nic więcej ;) Nie wiem po co komu jakies drogie preparaty na recepte XDDDDDDDDDDDDdd De*ilstwo

Gość pomóżcie mi,bo mi nick
ja wiem,ze NIZORAL tez jest super,mój tata uzywał i wyleczył nim łupiez. Dlaczego nie kupiłas Nizoralu?

Gość kropkastopkaa
Łupież choroba skóry głowy objawiająca się złuszczaniem zrogowaciałej warstwy naskórka. Niewielkie ilości łupieżu nie sygnalizują z reguły żadnych problemów, gdyż obumieranie i łuszczenie się skóry jest naturalnym procesem. W niektórych przypadkach nadmierne złuszczanie się skóry może mieć jednak podłoże chorobowe. Starsza literatura powszechna podawała, jako najczęstszą przyczynę łupieżu drożdżak Malassezia furfur, dawniej Pityrosporum ovale, występujący naturalnie na skórze ludzkiej zarówno ludzi zdrowych jak i z łupieżem. Później odkryto, że grzyb specyficzny dla skóry głowy, Malassezia globosa, jest głównym czynnikiem przyczyniającym się do powstania łupieżu. Łupież może być także symptomem znacznie poważniejszych chorób. W niektórych przypadkach łupież może także występować z powodu złego odżywiania, a w szczególności z powodu braku cynku w organizmie. To choroba a nie głupota. A ten szampon jest bez recepty i jest naprawde fajny, wiem chociaz na co wydalam te 30 zl. Sprawdzony preparat, H&S nie awsze dziala i nie na wszystkich. Kazdy czlowiek jest inny i czasem potrzebuje czegos innego....

Gość kropkastopkaa
nizoral mi nie pomógl