Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ileee

Ile jeść kalorii jak większość dnia sięprzesypia?

Polecane posty

Gość ileee

Chcę schudnąć, ale niestety jak nie jem słodyczy to śpię ;/ Schudłam już 1,5kg ale jeszcze z 15 mi brakuje do celu. Ile powinnam jesc kalorii, jeżeli działam od 7 rano do 18-19? Wychodzę do pracy, pracuję, wracam do domu i idę spać. Teraz też już przysypiam, na razie jem koło 1000kcal ale przestałam chudnąć od kiedy tyle śpię... Jestem dosyć młoda, mam 24 lata.

moze zamiast spac idz na spacer, pobiegaj, wypij zielone herbaty ja pije 3 na dzien ) i ci przejdzie sennosc :)

Gość ileee
To torchę bez sensu taki kalkulator, bo mi pokazuje, że powinnam spożywać 2235 kalorii dziennie ;/ Ja tyle nie spożywam jedząc słodycze czy pijąc colę... Na 1000 już nie chudnę a nawet zaczynam tyć, jeżeli przesypiam więksozść dnia (teraz z łożka piszę, już po kąpieli i się szykuję spać - serio ;/) i 2 dni w sumie w całości w tygodniu....

bo masz kompletnie rozleniwiony metabolizm. Twój organizm jest niedożywiony, każdą ilość cukru (wiesz ile jest go w coli?) przetwarza w tkankę tłuszczową. Mózgowi brakuje jedzenia stąd ciągła ochota na spanie i siedzenie przed telewizorem. Do tego możesz odczuwać brak chęci do życia, do zabrania się za cokolwiek. Nic, tylko umrzeć. I tak zostanie jeśli nie zmienisz sposobu odżywiania i trybu życia. Musisz dać organizmowi paliwa poprzez zdrowe posiłki, dużą ilość wody, brak cukrów prostych i aktywność fizyczną. Inaczej nigdy nie wyjdziesz z tego błędnego koła. Na żadnej diecie nie schodzi się poniżej 1000kcal. Tobie radziłabym się na początku odżywić organizm, uzupełnić witaminy, mikro i makro -elementy