Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hermetyczna

AMOKSIKLAV ? Dawałyście dzieciom? kto zna niech zajrzy...

Polecane posty

słuchajcie, daje to mojej córce i przez głupi nawyk oblizałam łyżeczkę...no i zonk, nie dosyć że rzadkie jak na zawiesinę to jeszcze smakuje jakby było z perfumami zmieszane...nosz cholerka nie wiem,,,,może ja coś wlałam nie takiego....może któraś z was kojarzy?

Gość wiekszosc czasu jestem z
mam dawać 2xdzienie po 4ml, córka ma prawie 3 latka. Zawiesina jak rzadkie ciasto na naleśniki - nie wiem ile- bo mąż robił.

no amoksiklav jest dość żadki ale pytanie czy za dużo wody nie wlaliście :/ tam jest taka kreska do której ma być tej wody zaraz po zrobieniu :) osobiście nienawidzę tego leku bo cholernie jedzie bo florze bakteryjnej w jelitach i nawet pomimo 2x dziennie dawanej osłonówki córa zawsze ma po nim rozwolnienie jak cholera :/ i jeszcze jedno to jest antybiotyk więc po co on przy chorym gardle :/

Gość wiekszosc czasu jestem z
na zapelnie gardła i kaszel. bo moglaby dostac zapelnia oskrzeli

no ale zapalenie gardła to jeszcze nie choroba na antybiotyk :/ jak przy każdej infekcji gardła będziemy dawać antybiotyki to co zrobimy przy poważniejszej chorobie????? ja antybiotyk daję od zapalenia oskrzeli wzwyż a na gardło chore to tamtum verde na przykład, mleko z miodem, syrop z cebuli

Gość Sylwiamama Justynki
Amoksiklav jest na ostre zapalenie gardła w sytuacji gdy dziecko nie może przełykać pokarmu, a nie na zwykłe obolałe gardło to po pierwsze, po drugie po sporządzeniu zawiesiny jest doś rzedki ale to ułatwia jego podanie dziecku, ma ładny zapach i jest dobry w smaku, nie ma też posmaku gożkiego co również jest korzystne dla dziecka- można go łatwo przemycić tak by dziecko nie wiedziało że pije antybiotyk np w mleku truskawkowym . osobiście go dawałam dziecku i po 2 dawkach po 2.5 ml moja córka mogła juz normalnie jeść i pić bez problemu jest to jeden z leprzych antybiotyków jeśli już dawać dziecku antybiotyk to właśnie ten. działa.

Gość gość
Mój syn ma 2 lata, 15 kg i lekarz kazal dawać 2x6 ml...hmm...nawet Pani w aptece wydawało sie ze to za duzo. Daje mu 4,5 ml. Syn ma ostre zapalenie migdalkow , mega oskrzelowy kaszel i 40 st goraczki juz 3 dzien. Mam nadzieje że pomoże bo za chwile święta ;( to jego pierwszy antybiotyk w życiu, nie chcialam dawać ale juz nie moge patrzec jak sie męczy...

Gość gość
Szanowna pani powinni ci odebrac te dziecko za szczegolne znecanie sie nad nim . domyslam sie ze ta infekcja trwa od kilku dni a domowe sposoby joz dawno przestaly dzialac a pani opozniajac leczenie antybiotykiem ( ktore i tak jest niezbedne ) niszczy pani zdrowie syna !!! O zmniejszaniu dawki zalecanej przez lekarza nie wspomne , masakra !

Gość gość
Zbędne jest spieranie się czy dawanie antybiotyków przy chorym gardle jest dobre czy zle. Rodzic rzadko ma takie zdolnosci żeby zagladajac dziecku do gardla (o ile w ogole mu sie to uda) stwierdzic czy gardlo jest zainfekowane wirusami czy bakteriami. Sa wytyczne ktorymi kieruje się lekarz stawiajac diagnozę. Jesli to bakterie to "domowe sposoby" sa psu na bude i mozna jeszcze tylko zaszkodzić. Owszem wiekszosc infekcji jest wirusowa ale u dzieci nie zawsze jest to takie oczywiste. Jezeli bardzo boli gardlo goraczka utrzymuje sie powyzej 38st przy tym brak kaszlu (choc nie zawsze), brak apetytu, sennosc, a w gardle malinow czerwien to raczej bakteryjna infekcja i bez antybiotyku sie nie obędzie. Im szybciej podany tym szybsza ulga dla malucha.

Gość Gosc

Jeżeli lekarz Przepisuje antybiotyk to trzeba to podawać tak jak lekarz zalecił mój synek jest chory i dostał ten antybiotyk oby pomógł 

Gość Lol

Post stary ale napisze, może się komuś przyda. Nie wolno dawać antybiotyku z nabiałem jak mleko truskawkowe, czyli zapewne jogurt. Zawiera on bakterie i antybiotyk zużywa się w świetle jelita na bakterie z mleka zamiast wchłonąć się do krwi i być dostarczony tam gdzie jest potrzebny.