Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WośP

co Robi Owsiak cały rok ?

Polecane posty

Gość WośP

Jak w temacie, zbiera kasę raz na rok na dzieci a tak to ani słychu o nim gdzie pracuje co robi ? myślicie że coś sobie "weźmie" zawsze z tej kasy .... ?

Gość :)..
jesteś z caritasu?

Gość vsadf
Tylko gnoje takiejak ty , o złodziejskich skłonnościach, posądzają innych o to co same robią: przekupstwo, kradzieże... Tak się składa, że Owsiak ma swoją firmę i zarabia na swoje zycie. A to ze nie jest "celebrytą" od siedmiu boleści i się nie lansuje po spelunkach - strasznie masz mu za złe?

Gość nie wiesz co , walić
sra w banie, a na pewno nie polizuje się temu belzebubowi z Torunia o.Tadeuszowi

Gość WośP
vsadf W przeciwieństwie do Ciebie nie mam skłonności złodziejskich a jak nie umiesz normalnie odpowiadać na pytania to wypad z mojego wątku GNOJU

Gość mikikun
owsik jest motorniczym wielkiego przekrętu ideologicznego, tresującym młodzież w zaniku myślenia. WOŚP niczego i nikogo nie ratuje, wręcz przeciwnie. W normalnym kraju państwo zapewnia sprzęt medyczny. W nienormalnym sitwa rządząca kradnie i organizuje festiwal żebractwa.

Gość mikikun
te Owsiakowe "zakupy sprzętu ratujacego życie dzieci" to ściema! "pieniądze ze zbiórki będą przeznaczone jedynie na zakup sprzętu, a nie na doraźną pomoc dla poszkodowanych"- groteska? Owsiak lepiej wie co potrzebne powodzianom niż oni sami? To wcale nie takie niedorzeczne, juz wam tłumaczę jaki jest sens. Pamiętacie spoty reklamowe WOŚP gdzie pokazany jest OIOM dziecięcy, chore dziecko podłączone do kardiomonitora i koment, że WOŚP ratuje życie biednym chorym dzieciom za milionowe kwoty ze zbiórek ulicznych. Jak to wygląda od kuchni? Rok 2004 czy 2005 i dyrekcja mojej instytucji (0 związku z lecznictwem!) dostaje pismo od WOŚP "udało nam sie kupić okazyjnie xtys defibrylatorów i podarujemy po kilka na każdą placówke budżetowa, jak się zobowiażecie do płatnego przeszkolenia personelu..." Rozumiecie? oni kupili za nasze datki w hurcie defibrylatory, które nie maja żadnego zastosowania i nigdy ich nikt nie użyje, nawet po płatnym przeszkoleniu!! ktoś wymyślił "chitrze" taki scenariusz: placówka, np urząd wojewódzki, ogonek petentów na korytarzu i nagle petent pada na podłogę - no pewnie mu serce stanęło albo dostał migotania komór i dzielny cieć wydłubuje defibrylator ze schowka i śpieszy razić nieszczęśnika elektrodami z napięcia 5tysV jak nie przymierzając tego nieszczęśnika w Vancouver. No prawda że absurd? skąd cieć czy strażnik ma wiedzieć, że nieprzytomnego wogóle wolno defibrylować, ja i nikt odpowiedzialny nawet by się nie odważył- tel na 999 i nadzieja że paramedic pomogą. Ale "Owsiaki" mądrzejsze - co tam dzieci na OIOMach, kupi się xtys przestarzałych niepotrzebnych defibrylatorów z firmy np. Zbycha czy Rycha (syn min Żochowskiego, tego co dawał L4 PZPR-owskim kacykom pokroju Kiszczaka jak mieli stawać przed sądami, za tegoż kadencji upychał b. drogi sprzęt do szpitali pogrążając je w ruinie finansowej) i tu zysk krociowy a jeszcze bardziej krociowy zysk z płatnych szkoleń paramedic dla laików, którzy nigdy nikogo nie uratuja z powodów j.w. Tu się da zarobić miliony jakiemus innemu "misiaczkowi". Prosty mechanizm przewału?? acha - tłumaczę dlaczego napisałem "przestarzałe i niepotrzebne defibrylatory" - od nastu lat zdiagnozowani chorzy zagrożeni przerwaniem pracy serca czy nagłym groźnym zaburzeniem rytmu (częstoskurcz komorowy) mają wszepiane kardiowertery- rodzaj stymulatora serca z dodatkowym modułem wewnatrzustrojowego... defibrylatora!! tak tak - nie potrzebny paramedic-jasnowidz bo maja go przy sobie w tytanowym puzderku pod skórą. Takie przekręty robi Owsiak, więc teraz rozumiecie, czemu żaden powodzianin nie dostani ani 1zł nawet jak WOŚP uzbiera 4 lipca 100mln- juz świetnie wynagradzanie z Waszych datków spece sztabowi Owsiaka doooobrze się zastanowia co powodzianom kupić na otarcie łez- w sumie to byle co, BYLE DROGO I U "RYCHA"!!

Gość vsadf
I odezwały się prózniaki które nie robią NIC, ale swędzi ich to że ktoś inny robi coś gratis, bez oglądania się na szyderców i ględzenia "jaki teń świat podły". owsiak powinien założyć parę spraw cywilnych o oczernianie i pomówienia, akurat on nie ma się czego wstydzić i czego ukrywać - za pieniadze wygrane w sądzie kupiłby więcej sprzętu.

Gość sie bedzie działo
vsadf a Ty co robisz ? masz 16 lat i walisz konia jak mamuni nie ma w domu Ty juz sie wypowiedziałeś więc do widzenia idź sraj teraz na innych tematach swoja mądrością świętojebliwy się znalazł

Gość Killeruś810818
Wszystkie te fundacje to banda skurwysynów złodziei, dlatego nie daje na te cele ani grosza bo wiem że te pieniądze i tak nie docierają do potrzebujących tylko jakaś milionowa część tego