Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgdutfutgty

PRACA W HOTELU JAKO RECEPCJONISTKA- JAK MYSLICIE JAKIE ZAROBKI?

Polecane posty

Gość fgdutfutgty

warto?

Gość recepcjonistka w hotelu
1300 na rączkę

Gość jestem hotelarzem
PO 1. Hotel typu Grand - zarobki przyzwoite 2. Wątpię, żeby z "ulicy" tam przyjmowali czyli żeby się wkręcić to trzeba mieć znajomości 3. Jeśli nie znasz przynajmniej 2 języków na przyzwoitym poziomie to nawet o sprzątaniu pokoi możesz pomarzyć i to nie dotyczy tylko dużych hoteli lub sieciówek, teraz to w każdym hotelu wymagają conajmniej 2 j. obcych 4. Nie ma strojenia fochów ( chodzisz w danym stroju bez swej inwencji, włosy zazwyczaj związane, bez tipsów, rażących kolczyków) 5. Recepcjonistka musi być opanowana, najlepszy charakter to taki flegmatyczny, ponieważ takie osoby najlepiej radzą sobie z trudnymi/agresywnymi goścmi 6 UŚMIECH, UŚMIECH, UŚMIECH non stop Praca w hotelu nie jest łatwa, zarobki średnie, życia prywatnego brak lub mało.

Gość fgdutfutgty
no właśnie ja jestem technikiem hotelarstwa i mam odbyte praktyki zagraniczne

Gość ;;;;;;lkijid
No to skoro jesteś to po co się pytasz? Hotelarz chyba takie rzeczy wie.

Gość a czyrcepcjonistki w hotelach
dostaja napiwki czy tylko kelnerki dostają?

Gość annica85
gdzie 1300 na rękę? u nas pani pokojowa ma 1600 na rękę plus cały pakiet socjalny - łącznie z prywatną opieką medyczną, darmową stołówką i innymi benefitamii tak jest w hotelu sieci Starwood w Krakowie - hotel Vipowski 5* ja byłam pokojówką 2 lata teraz supervisitor rececji i na rękę mam 2800, jako zwykły pracownik recepcji 2200

Gość annica85
ito czy ktoś ma obdyte praktyki zagranizne - nic nie zmienia ja takie odbyłąm w Pradze i Paryżu jakoś nikt na to nie zwracał uwagi

Gość sssaaasdasda
wiecie co...ja z zawodu jestem kosmetologiem i fizjoterapeutą i też zarabiam śmieszne pieniądze. Przecież to porażka,że teraz młodzi ludzie zarabiają całe g***. No sorry, ale znajomość 2 języków obcych i 1300 zł??? Chyba ich porąbało!! Chociaż nie ma co się dziwić...ja pracuję w ekskluzywnym gabinecie medycyny estetycznej i zarabiam 1200 na rękę a pracuję 6 dni w tygodniu. W innym proponowali mi 800 zł!!! Przecież to jakiś żart!!! W obecnych czasach nie docenia się młodych, wykształconych ludzi. Pamiętam jak kiedyś (jakieś 6 lat temu) moja ciotka w tym właśnie zawodzie zarabiała ok. 5 tysiaków. A ja czuję się jak dziad!! Na nic mnie nie stać. Żałuję,że kończyłam studia :O

Gość jestem hotelarzem
Skoro odbyłaś praktyki za granicą to powinnaś wiedzieć. To trochę żałosne, że hotelarz nie ma pojęcia o tym w czym "siedzi" tak samo jakby osoba chcąca zostać nauczycielem nie wiedziała "na oko" ile nauczyciele zarabiają :/

Gość annica85
napiwki - czasem się zdarzają różne od 2 zł - azjaci do 50 e - rodziny szejków, czasem duże gwiazdy - ja raz dostałam 200 e od piosenkarza - występował na coke like music festiwal

Gość a to zależy
ja byłam na stażu w recepcji - i przez półtora miesiąca zarobiłam tyle (pod stołem :-) ) ile normalnie zarobiłabym przez cały staż. Więc sobie poszłam stamtąd :-)

Gość jestem hotelarzem
1300 na rękę - owszem znam jeden hotelik, w którym tyle się zarabia. Wysokość zarobków zależy od prestiżu/wielkości/położenia hotelu jak i pracodawcy.

POdziękuj za to Buzkowi co nas do Unii wprowadził :)

Gość fgdutfutgty
Tak, ale ja dopiero skonczyłam szkołę- nie mam pojecia jak sie zarobki kształtują. I czy jest szansa na znalezieni pracy w zawodzie.

Gość sssaaasdasda
U nas jest tak- albo zarobisz konkretny pieniądz, albo całe gówno. Nie ma nic pomiędzy :O czarne lub białe, ale zero szarości :O

Gość annica85
swoją drogą czasem myślę - ile ja widziałam sławnych osób - od gwiazdek tvn-u po wielkie gwiazdy śaiwta muzyki, filmu polityków - prezydentów, premierów zdarzyło się tak że rozmawiałam z premierem Węgier - jakkgbydy nigdy nic - zorientowałam się gdy nagle pojawili się borowicy roziny królewskie szejków - mało kto wie że 5 żoną szejka Kuwejtu jest polka katarzyna 26lat aktorów bolyywood'u i hollywoodu reprezentacje piłkarskie ale mimo to oni nie robią na mnie wrażenia czasem w rodzinie zapytają kogo widziałam dziś ja na to a księżniczkę Tajlandii - biorą mnie za głupka - niedowierzają więc nie mówię kto i co a ile sekretow gwiazd się zna mam lepsze ingo niż puelek.pl nie nie chwalę sie i tak szczerze nienawidze swojej pracy

Gość jestem hotelarzem
Wybacz ale ja mając praktyki już wiedziałam co i jak, o zarobkach też choć za praktyki złamanego grosza nie dostałam ale tu chodzi o obycie - skoro idziesz na praktyki/staż to chyba logiczne, że powinnaś się już wtedy zainteresować, zauważać i to wtedy pomaga.

to ją zmień :)

Gość annica85
szukam ale nie jest łatwo ja skończyłąm prawo bez aplikacji bez aplikacji mogę sobie palcem w tyłku grzebać a pozatym pracodawcy w krk to straszne cwaniaki - umowa o dzieło lub zlecenie nie dziwie sie mają tania siłe roboczą w postaci studentów zawsze chętnych do pracy za grosze - im też się nie dziwię a pozatym moja firma to amerykanska firma - oni bardzo szanuja prawa pracowników naprawdę no i zarobki ok czasem mysle by zmienic ale tak jak mowie cięzko z praca - jeszcze ciezej zprzyzwoitymi zarobkami

Gość gość
moj znajoma po studiach tu www.wshig.pl pracuje jako recepcjonistka i chwali sobie, sporo zarabia :) ale trzeba znac tez min jeden jezyk perfekcyjnie.

Gość gość
zarobki mogą być różne, ja zarabiałam 2,5 w dość dobrym hotelu. Języki bardzo się tutaj przydają.

Gość gość
Zależy na ile prestiżowy hotel, ale rożnie bywa z tymi zarobkami. Ja kiedyś pracowałam na recepcji w niby ekskluzywnej klinice, a pieniądze był marne. Oczywiście warto się targować, jeśli macie doświadczenie i znacie świetnie języki. Tutaj http://kujawsko-pomorskie-praca.pl/praca-jako-recepcjonistka-w-hotelu/ bliżej opisano obowiązku na stanowisku recepcjonisty.