Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patii0501

śledzie wiejskie z lisnera

Polecane posty

Gość patii0501

mam prawie cały słoik śledzi wiejskich z lisnera już same w sobie są dobre jednak na sylwestra chciałabym zrobic z nich jakąś sałatkę,oczywiście nieskomplikowaną bo nigdy nie robiłam sałatki śledziowej....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość patii0501
nikt mi nie pomoże?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze cos wymysle
jajko, ogorek konserwowy, sledz i cebula?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najlepsze są pokrojone w kawałki z dodatkiem jabłka,jajka i cebuli +łyżka majonezu. Jabłka obrane scieramy na tarce jarzynowce,jajko kroimy w grubą kostkę a cebulę w ćwierć talarki.Doprawiamy do smaku sola,cukrem i pieprzem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
śledzik w oleju jest dobry na zakąskę :) śledzika pokroić, dodać oleju rzepakowego, cebulki, pieprzu... doskonały na "podkład" na sylwestra, a przy okazji zdrowo - śledzik i olej rzepakowy dadzą razem konkretną dawkę omega-3 ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na samym początku owszem były dobre (jak ze wszystkim), teraz aplikowane do słoika śledzie są nieświeże czyli mówiąc wprost - padlina (nieświeże mięso =padlina). Czuć to w smaku i widać po konsystencji mięsa. Może zabrzmiało to trochę zbyt dosadnie ale niestety taka jest prawda. Że jest więcej cebuli w słoiku to już mniejszy problem - lubię taką cebulkę... Jadłem jakiś czas temu śledzie po wiejsku, nie pamiętam, jakiś polski producent, ale były po prostu smaczne (nawet tańsze niż lisner) - tak jak lisner kiedyś... Jedyna rada to porzucić na jakiś czas lisnera i poszukać innych producentów - to jedyny sposób żeby wymóc na producencie poprawę jakości produktu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Albo lepiej - robić śledzia w oleju samodzielnie :) Wtedy też mamy pewność jaki olej dodajemy - najlepszy dla zdrowia jest rzepakowy, bogaty w omega-3.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×