Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dalajjlamma

Czy test ciążowy już wskaże mi prawdę?

Polecane posty

Gość Dalajjlamma

W listopadzie miałam okres 28. Był to okres opóźniony bo powinien być jakieś 4 dni wcześniej. Mam cykl 30 dniowy więc już powinien wyopadać kolejny okres a go nie ma. Z moim chłopakiem miałam pełny stosunek bez żadnych zabezpieczeń dnia 25 grudnia. Niby dni niepłodne, ale nigdy nie wiadomo. Czy jak zrobię dziś test to jest możliwośc by wskazał mi prawidłowy wynik? Potrzebne mi to bo jutro jest sylwester i nie wiem czy mogę drinkować. Czuję się fatalnie. Boli mnie brzuch, nie mam siły i kręgosłup na samym dole też boli.

Gość moye t
absolutnie nie, nie ma takiego testu który byłby wiarygodny po 5 dniach od stosunku.

Gość fdf
Moye Jak to nie ma? Są takie testy. A ciebie dalajlama brzuch może boleć właśnie od mającego się zacząć okresu. Zrób test jutro rano będziesz mieć 6 dni od stosunku.

Gość moye t
test wykazuje ale 5 dniową ciążę a nie po 5 dniach od stosunku. Stosunek nie jest równoznaczny z zapłodnieniem (plemniki mogą odczekać na owulację nawet do 72godz.) a dwa że testy wykrywają poziom hcg w moczu. A hcg pojawia się dopiero po zagnieżdżeniu czyli jakieś 6-10 dni po zapłodnieniu. Więc nie można mówić o tym że test 5 dni po seksie będzie wiarygodny bo tak z pewnością nie jest. Testy mają czułość ok 25ml. to za mało aby wykryć cokolwiek po 5 dniach.

Zrobienie testu na pewno nie zaszkodzi, ale jeśli masz wątpliwości czy drinkować to... po prostu tego nie rób :) Jeśli to nie ciąża, to przynajmniej wątroba będzie Ci wdzięczna ;)