Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swedziiii i piecze

CZY TO SKAZA BIALKOWA PO DUKANIE? MAM KROSTKI NA WARGACH

Polecane posty

Gość swedziiii i piecze

Po paru miesiacach z dukanem zaczely mi puchnac wargi, albo mialam spuchnieta gorna cala jak bania, albo takie malutke swedzace pecherzyki z plynem, saczyly sie i potem to wysychalo i mialam bardzo blade usta z czerwona piekaca otoczka, znow pecherzyki i tak w kolko, spuchniete i swedzace kaciki ust. potem byl okres remisji, a potem znow te pecherzyki przez 2 miesiace non stop caly proces, wychodzilo mi to poza usta pod nos, czerwone. teraz przez swieta zniklo na caly tydzien, o dziwo. zdalam sobie sprawe, ze nie jadlam przez ten czas zadnych jogurtow, serkow, lodow. tylko odrobine mleka do kawy i czekolade mleczna w duzych ilosciach. nie jadlam tez muesli i platkow i ogorka, ktory jem codziennie. wczoraj chcialam sprawdzic czy to od nabialu i zjadlam na noc 200g sosu tzatziki zotta na bazie jogurtu. no i dzis sie obudzilam z pecherzykami. czy to skaza i czy to mozliwe ze od diety? czy samo przejdzie czy mam sie jakos leczyc? bralam klemastyne przez miesiac ale zero poprawy.

Gość swedziii i piecze
prosze jakies porady, w tej chwili nie moge pojsc do lekarza.

Objawy nadmiaru białka w organiźmie objawy te mogą mieć również inną przyczynę) -swędzenie i pękanie skóry -nawrót chorób (łuszczyca, cukrzyca) -cuchnący mocz -bóle nerek i (lub) stawów -przyśpieszone tętno , arytmia -wzrost ciśnienia tętniczego -nadmierna nerwowość, potliwość -szum w uszach -zaparcia -przykry zapach z ust -wzrost wagi ciała -osłabienie ogólne -uczucie zimna -mrowienie i drętwienie kończyn -plamy na paznokciach, kruchość ich i rozdwajanie -wypadanie włosów

Objawy nadmiaru białka w organiźmie objawy te mogą mieć również inną przyczynę) -swędzenie i pękanie skóry -nawrót chorób (łuszczyca, cukrzyca) -cuchnący mocz -bóle nerek i (lub) stawów -przyśpieszone tętno , arytmia -wzrost ciśnienia tętniczego -nadmierna nerwowość, potliwość -szum w uszach -zaparcia -przykry zapach z ust -wzrost wagi ciała -osłabienie ogólne -uczucie zimna -mrowienie i drętwienie kończyn -plamy na paznokciach, kruchość ich i rozdwajanie -wypadanie włosów

Gość calinessa1
Hej, ojej :) należy koniecznie zmienić dietę i zastosować kurację oczyszczającą z toksyn powstałych z nadmiaru białka. Niektórym dieta Dukana uszkadza nerki, wątrobę, skórę, wypadają włosy oraz źle wpływa na jelita. Proponuję zaznajomić się z działaniem roślinnych, naturalnych odtruwaczy, zapraszam http://suplementyheleny.pl/nopalin/, http://suplementyheleny.pl/pure-yucca/, http://suplementyheleny.pl/spirulina-max/.

Gość swedziii i piecze
tak, tylko na wargach to mam. dzieki za rade