Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjlkugkujg

sucha skóra u niemowlaka

Polecane posty

Gość kjlkugkujg

witam zauwazylam ze moja 3 miesieczna corka ma sucha skore na brzuszku i klatce piersiowej.widac takie białe łuski.kapie ja w płynie nivea i uzywam oliwki nivea.co na ta sucha skore?

Gość musisz obserwować
cz to nie łojotok, albo skaza białkowa. A jak na razie zmie Nivea na Oilatum do kąpieli i do smarowania jak jest bardzo sucha, a jak nie to wystarczy tylko do kąpieli

Gość musisz obserwować
czy to nie łojotok albo skaza białkowa. A jak na razie kup oilatum zamiast nivea

Gość narbutia
Moja corcia tez tak miala i polozna polecila mi wlasnie Oilatum do kapieli (po kapaniu juz nie musisz uzywac oliwki bo jest w plynie). jedynie w dzien ja smarowalam oliwka i po paru dniach miala ladna skore :)

Gość lizaaakchcem
a ktore oliatum?? bo ja kupiłam takie z zielonym i niebieskim a podobno dla takich maluszków to tylko jakies cale niebbieskie tak?? bo juz nie wiem

Gość byl tu temat moje dzieckoMaAzs
Znajdz i tam zapytaj.

Gość hjvjh
a po co smarujecie dzieci oliwka?wlasnie przez to potem maja sucha skore?jak byscie nie byly tak nadgorliwe to dziecko samo by sie nawilzalo.ale nie.leci reklama to kazda oliwke albo oilatum soft.krzywdzicie swoje dzieci

Gość hjvjh
a po co smarujecie dzieci oliwka?wlasnie przez to potem maja sucha skore?jak byscie nie byly tak nadgorliwe to dziecko samo by sie nawilzalo.ale nie.leci reklama to kazda oliwke albo oilatum soft.krzywdzicie swoje dzieci

Gość oniki
mój synek też miał suchą skórke,nie kupowałam zadnych oilatum tylko przeczekałam i po paru dniach minęlo. a jak się tak bardzo martwisz idź do pediatry i skonsultuj to z lekarzem,powinien wiedzieć więcej jak my:) Pozdrawiam.

oczywiście oliwka pomaga a najbardziej tłustą( oliwka bambino) zaraz po kąpieli, można też kąpać dziecko w krochmalu ( dosłownie), rozpuścić w wodzie mąkę ziemniaczaną zrobić tak jakby krochmal,i normalnie wykapać dziecko, skóra zrobi się delikatna, jest to niejednokrotnie już wypróbowany sposób, i nie należy u dziecka szukać chorób, nie wszystko zaraz oznacza chorobę, jest wiele czynników które maja wpływ na skórę, np. dieta, proszek, płyn do płukania, jakoś ubranek-chociaż z tym nie przesadzać , a także to że dziecko szybko się rozwija, można także wziąć pod uwagę zmianę pory roku przez co dziecko jest cieplej ubierane i skóra mniej oddycha,