Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CarmaM

Yasminelle po przerwie (i Lesinelle)

Polecane posty

Gość CarmaM

Cześć, biorę Yasminelle od ok. 4 lat, w tym miałam dwie 3-miesięczne przerwy co 2 lata, bo tak mi ginekolog kazał. Zawsze (przy rozpoczynaniu po raz pierwszy brania tabletek anty i po pierwszej przerwie) zawsze przez pierwszy miesiąc miałam praktycznie cały miesiąc krwawienie / plamienie aż do następnego krwawienia z odstawienia. A teraz okres trwał 7 dni (normalnie 4-5), ale nic więcej nie ma (dziś jest 9. dzień cyklu). Czy to znaczy że coś jest nie tak, tabletki nie działają - czy po prostu mój organizm się zmienił? Do tego, od następnego miesiąca zaczynam brać Lesinelle zamiast Yasminelle (bo podobno tańsze) i się zastanawiam, czy mogę się spodziewać znów jakiegoś dłuższego krwawienia wynikającego z rozpoczęcia nowych tabletek? Chociaż podobno skład mają ten sam co Yasminelle... Poradzicie coś?

Gość CarmaM
Jeszcze zapomniałam napisać, że gin mi powiedziała, że mam zacząć op. Lesinelle normalnie po krwawieniu z odstawienia, jakby nie było zmiany na inne tabletki, bo mają ten sam skład. A jednak się trochę boję, czy ktoś tak robił?

Gość CarmaM
podbijam, proszę o radę

nie musisz się martwić tym ze nie masz plamienia po ponownym rozpoczęciu brania tabletek - organizm może różnie reagować, ja sama kiedyś plamiłam całe pierwsze opakowanie, odstawiłam na troche tabletki i potem jak znow zaczełam to nie plamiłam wcale, różnie bywa po prostu i tyle, tym sie nie przejmuj lesinelle mają identyczny skład co yasminelle więc bierz opakowanie nowych tabletek normalnie po 7 dniowej przerwie, one są identyczne składem wiec to tak jakbyś brała dokładnie to samo

Gość CarmaM
Dzięki Moniaku za odpowiedź i uspokojenie mnie :)

Gość ania_www
ja właśnie zmieniłam Yasminelle na Lesinelle, bo tańsze, (biorę teraz 2gie op.) ale szczerze mówiąc teraz żałuję, bo piersi są bardziej obolałe, nawet czasami czuję taki pulsacyjny ból raz w prawej piersi, raz w lewej.. a same piersi się zrobiły bardziej grudkowate. Na dodatek ochota na seks mi zmalała... Niby ten sam skład, a jednak coś jest innego. Bo jak wytłumaczyć to, że po zmianie tabletek znowu pojawiły się plamienia, skoro mają ten sam skład? Ale wiadomo każda kobieta inaczej reaguje na tabletki, więc musicie same się przekonać ;]