Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cati82

Krem na blyszczaca skore?

Polecane posty

Gość cati82

Mam skore mieszana, po kilku godzinach sie blyszcze szczegolnie czolo nos, broda. W supermarketach pelno kremow na cere mieszana, ale co wybrac? Najbardziej chcialabym cos bez chemii lub max minimalna zawartoscia. Co polecacie?

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
won spamerko z łasiczką@!!!

Gość cati82
uppppp

Gość eeeeeeee????????
Up? Przecież dostałaś linki do najnaturalniejszych kremów możliwych....

Gość kkkld
oliwkę hipp do kupienia w rossmanie:)

Gość pyttajka
izkkka testowałaś te produkty? sprawdziły się?

Gość izkkka
Tak, używam tych kremów na zmianę z innymi produktami z tej strony. A czasem jak mi się chce to sama robię podobne od podstaw (ale to już wyższa szkoła jazdy, nie każdy taką zabawę w alchemika polubi ;) Niesprawdzonych rzeczy nigdy nikomu nie polecam :)

Gość pyttajka
Pytam, dlatego, że zamówiłam dwa produkty z tej strony i w opisach jest wyraźnie, że oba nie powinny zatykać porów a ja mimo to mam swędzące czerwone krostki po jednym i drugim. Ale teraz myślę, że może to uczulenie? Z tym, że to dwa zupełnie różne produkty. Szukam informacji po forach i nie rozumiem, bo nikt nie miał najwyraźniej takiego problemu:( A ja nie mam nawet wrażliwej cery. Dziś po odstawieniu zrobiłam ponowne podejście i znów to samo :(

Gość izkkka
A co konkretnie zamówiłaś? Mają coś wspólnego w składzie? Bo to, co opisujesz to faktycznie wygląda na jakąś reakcję alergiczną.

Gość izkkka
Aha, i czy testowałaś je osobno, tzn. np. kilka dni nakładając tylko jeden z tych kremów?

Gość pyttajka
Nie mają, to dwa zupełnie różne produkty, jeden to puder bambusowy, o którym nie znalazłam ani jednej złej opinii a czytałam kilkadziesiąt i żel hialuronowy. Może moja skóra po prostu nie lubi naturalnych składników? Pamiętam jak jakiś czas temu testowałam maseczkę z białej glinki, Po zmyciu miałam całą czerwoną twarz a potem jeszcze taką delikatną pokrzywkę. I tak, nakładając jeden i drugi produkt miałam całą twarz w tych krostach, po samym żelu to samo, a po samym pudrze już tylko pojedyncze mocno czerwone, swędzące krostki, ale wciąż. I jak to wytłumaczyć?

Gość izkkka
Szczerze mówiąc pojęcia nie mam... to dwa kompletnie inne produkty. W przypadku hialuronu jeszcze by można podejrzewać konserwant, ale bambus jest czysty. A czy jak nałożysz ten żel np. na skórę przedramienia to dzieje się to samo? Bo może skóra twarzy reaguje u Ciebie jakoś obronnie na odtłuszczenie (glinka, bambus) i ściąganie (hialuron czysty tak działa, ja go zawsze nakładam z dodatkiem olejku albo kremu)? Spróbuj może jeszcze zapytać na forum laboratorium urody, tam dziewczyny zęby zjadły na kosmetykach naturalnych, może ktoś coś podpowie więcej.

Gość pyttajka
Ja zawsze kosmetyki testuję na ręku lub na dłoni zanim nałożę na twarz, więc nic się nie działo jak się smarowałam. Dziękuję za wskazówki, podpytać tam też spróbuję. Szkoda, bo pokładałam w tych kosmetykach wielkie nadzieje :/ Dziękuje ikkka za odpowiedzi i dobrej nocy:)

Gość izkkka
Dobranoc :) Przykro mi, że nie dałam rady bardziej pomóc.