Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na emerytury,ale przecież

O co chodzi z tym gadaniem,że dzieci są potrzebne,żeby pracować

Polecane posty

Gość na emerytury,ale przecież

teraz wszyscy są przeznaczeni do nauki do czterdziestki,nawet jak nie mają żadnych sprecyzowań i tylko wymęczają dyplomy.Co za pożytek emeryci będą mieli z produkowanych taśmowo socjologów,kulturoznawców,wkrótce pewnie prawników.

Gość oxerma
najlepiej samemu zbierac. teraz jest niz demograficzny, wiec nie oczekuj od panstwa wysokiej emerytury na starosc. zreszta ja tak uwazam. a ten caly zus to jest socjalistyczny przymus.

Gość Weraaaa...
Ponieważ obecne emerytury sa płacone ze składek osob które teraz pracują, a im emerytury beda płacone ze składek pracującego kolejnego pokolenia- wiec im miej dzieci tym mniej ludzi w wieku produkcyjnym a co za tym idzie mniejsze wpływy do zusu i mniej kasy na emerytury

Gość Weraaaa...
Dlatego najlepiej byloby pracować "na czarno" i zeby pracodawca dawał ci kasę za składkę ktora by za ciebie płacił no i odkądac samemu.

Gość seksowne kozaczki,po tym
Gdzie jednak ci namnożeni ludzie będą pracować,żeby coś wypracować,przecież teraz prawie wszyscy są przeznaczeni do wyższych celów.

A i z dobrymi fizycznymi zawodami też może być bardzo trudno,i takiej pracy może być coraz mniej,więc gdzie masowo namnożone nowe pokolenia wypracują te emerytury dla starszych.

Gdyby nie emigracja kilku milionów ludzi,kto wie czy nie byłoby w Polsce wojny domowej,gdyby tu było dla nich jakieś sensowne miejsce na pewno by zostali.

Jeżeli przynajmniej jedno z rodziców ma dobre predyspozycje do rodzicielstwa,a oboje z nich mają niezłe warunki życiowe i materialne do tego,żeby to dziecko wychować,w przeciwnym razie to cudowne dziecko może skończyć dziwnie.

Ja nie jestem żadnym Johnym.

Co za pożytek emeryci będą mieli z produkowanych taśmowo socjologów,kulturoznawców,wkrótce pewnie prawników. widac, ze ladnie dalas sobie mozg wyprac przez internet, gdzie obiecywali zlote góry po polibudzie, a teraz siedza nastepni bezrobotni. W normalnym kraju jest miejsce i dla inzyniera i dla socjologa, ale daj sie manipulowac dalej dziecko. A tak w ogóle, jak nie masz pojecia to nie zakladaj tematu bo sie tylko osmieszasz.

A czy ja piszę,że nie ma miejsc dla humnaistów,chodzi o to raczej,że ci seryjnie produkowani kariery nie zrobią.Prawdziwe studia ścisłe czy humanistyczne byłyby dla swego rodzaju świrów mających obsesje na punkcie danego rodzaju wiedzy,ilu jest takich studentów,i ile jest takich uczelni.

Jaką ci masowo produkowani socjolodzy wypracują dla starszych emeryturę.

Gość Weraaaa...
Życie ich zmusi zeby wypracowali nie rzadko fizycznie.

Pewnie,że prędzej czy pozniej,tak,tylko po co wtedy to dziecko robić,żeby było sfrustrowanym robolem.Kiedyś bycie robolem to nic nadzwyczajnego nie było,ale teraz schyłkowa ścieżka życiowa.

Gość Weraaaa...
A po co to juz nie mam pojęcia.

Taka jest propaganda w mediach,że te masowo płodzone dzieci są potrzebne Zakładowi Ubezpieczeń Społeczenych.Dlaczego taki rodzic więc nie powie swojemu dziecku szczerze,będziesz smażyć hamburgery w imię szczęścia mojego i innych emerytów,czy córeczko lub syneczko cieszysz ze swojego przeznaczenia.

Gość Weraaaa...
Wierzysz w to, ze ktos decyduje sie na dziecko w imię wyższych emerytur w przyszłości? Ja w to szczerze watpie. Ludzie raczej robia to z głupoty, bo jak inaczej wytłumaczyć posiadanie dzieci mimo braku odpowiednich warunków materialnych itd

Pewnie masz w internecie,ale w internecie ludzie twierdzą,że dzieci są potrzebne,żeby nas Araby nie zalali ( jakbyśmy mieli na to wpływ),więc czemu tej swojej moytwacji nie zdradzą dziecku i nie powiedzą potomstwu,spędzisz życie na kafeterii,ale twoja obecność na świecie broni naszej cywilizacji.

Gość Weraaaa...
A czy rodzice podzielili sie z toba informacja o tym co ich zmotywowalo do stworzenia ciebie?

no nie,ale nie byliśmy w Unii i ja nie byłem spłodzony,żeby powstrzymać najazd obcych,ale potomkowie obarczeni tak wzniosłą misją,powinni się o tym dowiedzieć

Gość Weraaaa...
Nie wiem ile masz lat, ale moze rodzice spłodzili cie po to, abyś walczył z władzom w czasam PRL, albo przeciwnie aby wpoic ci marksistowska myśl. A jesli przyszedłes na świat pozniej to moze po to by np chronić kraj przed kolejnym najazdem obcych mocarstw. Porozmawiaj z rodzicami, bo moze sie okazać ze też zostałes stworzony dla wzniosłych celów i z pewnoscia zasługujesz na to by to wiedziec

Gość ludzie w wieku produkcyjnym i
i tak beda pracowac w ten czy inny sposób,zeby sie utrzymac. I placic podatki chocby. IWec bedzie grało. Poza tym jakby wygladalo zycie, gdyby zostali sami emeryci? kto by pracowal w szpitalach , wytwarzal zywnosc, czy produkowal komputery bez ktorych juz ani ani? nie pojada na urlop bo nie bedzie obslugi pociagu czy samolotu, samochody nie beda produkowane, a turystyki tez nikt ni obsłuzy. ITD itp.

Gość chcę dzielić z tobą wszystkie
Dlaczego więc rodzice dzieci nie powiedzą im wprost,że zrobili je dla ratowania narodu.Może będzie lżej frustostrować się światem,wiedząc o tak wzniosłym celu swojego istnienia.