Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wake up

Czy mial ktos do czynienaia z Lucid Dream?

Polecane posty

Gość wake up

Czy ktos tego doswiadczyl?

Ja, ale nadal włączają mi się one spontanicznie, nie umiem ich wywołać "na żądanie"

Gość wake up
a ja potrafie, nawet po kilkanascie razy w ciagu nocy. problem w tym, ze kontrola trwa tylko przez pare min i potem sie budze (i to przewaznie w najlepszym momencie!!!). jak doprowadzasz sie do tego stanu?

Ale kilka minut to chyba normalne? Nie wiem ile zwykle trwa faza REM, ale wydaje mi się, że o ile sen, tzn. marzenie senne możesz kontrolować, to raczej długości fazy snu za bardzo nie wydluzysz sztucznie, więc tyle LD ile akurat REM. Chyba, że za ciekawe sny projektujesz i ci się mózg przegrzewa ;) :D

Gość wake up
sny sa bardzo ciekawe, tylko ze prawie zawsze podczas dupczenia (w snie), zawsze mi sie urwie przed koncem i nie wiem jaki bedzie final :-)

Gość luciddream21342
Co ty, lucid dream powinien trwać dlugo, a ze sie budzisz to dlatego ze jestes podekscytowany faktem ze masz lucid dream. Wiem, bu juz kilka razy mi sie to zdarzalo a prawdziwy lucid dream mialam tylko raz... a na zawalanie nie umiem , jeszcze.

Gość Kontarxt
Czesc serdeczne, ja się interesuje tymi tematami. Przeczytałem Książkę Roberta Sugiera , a ostatnio zakupiłem sobie trylogie Roberta Monroe'a , prekursora wyjsc OOBE, to rozszerzone LD. Dwa razy miałem wibracje, lecz ze wzgledu na tryb zycia nie mogę znalezc sposobu, na systematyczne ćwiczenia.

Gość Kontarxt
Przepraszam *Darka Sugiera

Gość wake up
mam nadzieje, ze nie masz na mysli systematycznych cwiczen z wibratorem? :-)

Gość wake up
fajne jest uczucie jak skaczesz z wysokiego budynku na glowke. w chwili gdy trzaska ci kark sie budzisz. mialem kilka razy okazje doswadczyc bolu w takim snie i wydaje mi sie to troche dziwne.

Gość Euphorius
No jak to? Nie wiesz na czym polega jeden z etapów wyjścia?? Stronniczo to rozpatrzyłeś / aś ; PP

Gość Euphorius
Ja mam małe doświadczenie związane z LD, OBEE, czy innymi obrzędami. Tak więc, teoretycznie rzecz biorąc, to chce poznać te techniki, ponieważ przejście w inną , niefizyczną czasoprzestrzeń daje odpowiedzi na pytania, które nie są dostępne tutaj, jak to określić : świecie materialnym ; ) Pytania dotyczące istoty bycia, istnienia ...aż się wzruszyłem

Gość Euphorius
OOBE*

Bólu? W życiu nie próbowałam śnić o bólu. Jak spadam to po prostu ląduje. :D

Gość wake up
jejli chodzi o OOBE to mialem tylko jeden przypadek ''wyjcia''. zaczynalo sie to tak, ze mialem wrazenie, ze krece sie na okolo w moim ciele i probuje sie oderwac. nastepnie wstalem z lozka i pierwsze co zrobile to spojzalem na zegarek, by sprawdzic ktora godzina. potem obrocilem sie w strone lozka i zauwazylem siebie spiacego na nim. podszedlem do siebie, by sie dotknac i wtedy sie obudzile. myslalem, ze to byl sen, ale jak sprawdzilem zegarek, to byla na nim ta sama godzina. nigdy potem nie udalo mi sie tego powtorzyc.

Gość wake up
mialo byc OBEE

Gość Euphorius
(out of body experience) OOBE Natomiast ja miałem uczucie, jakbym miał umrzeć. Bardzo nieprzejmna sprawa, ale jednak zaniechałem, nie przebrnąłem przez ten etap. Niedawno podczas snu miałem uczucie, jakby "ktoś" złapał mnie za konce pięt i ciągnął dokądś mnie w pozycji leżącej. Ja miewam świadome sny LD, ale nie kontroluje ich przebiegu. Nie trwają długo, bo do minuty, lecz wyrzuca mnie z nich, jak ktoś to ujął wcześniej zbyt wielkie wrażenie, jakie wywiera na mnie sytuacja.

Połóż się spać o normalnej dla Ciebie godzinie. Nastaw budzik na godzinę 4 rano. Najlepiej abyś była wtedy po 4-6 godzinach snu. Dla pewności postaw budzik na tyle daleko abyś musiała wstać, aby go wyłączyć.Rozbudź umysł, ale nie ciało. Potem połóż się i wpatruj w ciemność pod powiekami. Patrz się na nią przez trzy sekundy i uciekaj wzrokiem w bok. Rób tak, aż ciemność stanie się głęboka. Powinnaś poczuć dyskomfort oddychania, potem telepanie. I po wszystkim, wywołasz LD. Mi się udało za pierwszym razem, ale z innymi to różnie. Ja miewam świadome sny codziennie, nie muszę ich wywoływać, ale tą metodę sprawdzałam i działa.