Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baltic

Tabletki anty a wytrysk w pochwie?

Polecane posty

Gość baltic

Od 2,5 tyg biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne Sylvie20. I moje pytanie jest takie czy mogę już uprawiać bezpieczny seks? Tzn czy może dojść do wytrysku w pochwie?? bez konsekwencji? Bardzo proszę o odpowiedz.

Gość Taenia
Tak, tak jak pisze na ulotce- już po 7 dniach jesteś zabezpieczona. Ja jednak zawsze czekałam do końca blistra i po okresie albo już w trakcie chciałam spróbować jak to jest ;p, bo chciałam sprawdzić czy wszystko 'działa' jak należy :)

Gość baltic
Ulotke pobieżnie przeczytalam i wyrzuciłam, lecz dopiero wtedy w głowie naszły mnie kolejne pytania. Dziękuje za odpowiedz. Czy ktoś jeszcze ma jakies spostrzezenia ?

ulotki tabletek anty są również dostępne w internecie, polecam dokładną lekturę jeśli pierwszą tabletke przyjęłaś pierwszego dnia okresu to jesteś zabezpieczona od razu

Gość baltic
Moja historia zaczyna sie nieciekawie. Tzn. Odbylam dość ryzykowny stosunek i od razu poszlam do ginekologa po Escapelle, gdy dostałam krwawienia wtenczas wieczorem wzielam pierwsza tabletke Sylvie20. Powiedzcie mi prosze (nie jestem az tak doswiadczona) jak to jest? Po 7dniach jestem zabiezpieczona, czy po pierwszej tabletce po krwawieniu?

Gość przeczytałam i wyrzuciłam
bardzo mądrze. Ulotkę tabletek najlepiej miec zawsze pod ręką na wypadek jakby cos się stało, w ogóle lepiej nie wyrzucać ulotek żadnych środków. Są tam wypisane skutki uboczne na które powinnaś zwracać uwagę i jak postępować w razie zapomnienia pigułki i w innych przypadkach. Możesz poszukać ulotki swoich tabletek w internecie. Jeśli zaczełas 1 dnia cyklu to tabletki działaja od razu a jak innego dnia to trzeba odczekać tydzień.

Gość przeczytałam i wyrzuciłam
jesli wzięłaś tabletkę po to krwawienie mogło nie być okresem. Ta tabletka często przewraca cykl do góry nogami i często występuja plamienia, tez w ulotce było napisane. Nie mniej jednak po 7 dniach powinna być już pełna ochrona.

Gość baltic
Dziękuje bardzo za rady :) Pozdrawiam.

Gość grinni
Gratuluję rozwagi:) Gdyby tak wszystkie kobiety pamiętały w niebezpiecznych sytuacjach o tabletce po...